“Promeni pravila. Preuzmi kontrolu!”: otvorena Digitalk konferencija, Zrenjanin ponovo IT centar Srbije

U konferencijskoj sali hotela "Vojvodina" u Zrenjaninu juče je svečano otvorena Digitalk konferencija, eminentan skup IT zajednice, koji obeležava deceniju od premijernog održavanja u našem gradu, 2013. godine. Pod sloganom “Promeni pravila. Preuzmi kontrolu!”, konferencija će tokom tri dana okupiti 35 predavača i 700 učesnika, na 20 predavanja, dva panela i pet studija slučaja, a ove godine uvrštena je i u program manifestacija od značaja za grad Zrenjanin o čemu je govorio organizator Vladimir Kovač
"Navršava se deset godina od kako smo počeli avanturu velikih IT konferencija u Zrenjaninu. Bilo je tokom njih i uspona i padova, stvari koje su uticale i na ceo svet, ali nismo dozvolili da to utiče na nas, da odustanemo od bilo čega, naprotiv, ova puna sala danas, ova scena koju vidite, govori u prilog tome da želimo da dajemo još više, pre svega vama, kao publici, mladim ljudima koji dolazite ovde po znanje i inspiraciju", obratio se učesnicima konferencije Kovač, izrazivši veliku zahvalnost lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Salapuri, koji ga je pozvao na razgovor početkom 2021. godine i umnogome usmerio dalju priču o brendu "Digitalk".
 
 
 
 
"Od tog momenta, naša komunikacija i saradnja dovela je do toga da danas zaista imamo veliku podršku, odnedavno krunisanu i odlukom da je ova manifestacija dobila status da je od posebnog značaja za grad Zrenjanin, što je meni lično i celom timu važna satisfakcija za sve što smo radili, ali i podstrek da radimo više, jače i bolje, da svake godine pomeramo granice", istakao je Vladimir Kovač
 
 
 
 
Zahvaljujući se na ovim rečima, kao i na ideji, strpljenju i dosadašnjoj saradnji, gradonačelnik je poručio organizatorima da nam je svima potrebno da razmišljamo "izvan okvira, da skupimo više hrabrosti, zakoračimo u nepoznato, učinimo neku promenu i pomerimo stvari napred".
"Vi ste tu, Vladimir je tu, verujem da smo to učinili, da to činite svakog dana i da će tako biti i u budućnosti. Nama je to potrebno, ta energija mladosti, verujem da ste vi pokretači nekih stvari koje su neophodne i našem gradu i našoj zemlji. Digitalna era, neverovatna dinamika promena, tehnološki razvoj, ali i neograničeni resursi, poput pameti, energije, mašte, dakle, kada sve to spojimo dobijamo dobru priču za sve. Tako je i nastala ideja da manifestaciju proglasimo značajnom za grad, raduju me i podaci o povećanom broju panelista i učesnika za 20 odsto i to u potpunosti opravdava našu odluku. Želimo da promovišemo Zrenjanin i kao grad kongresnog turizma, ovih dana on to i jeste, a u narednom periodu radićemo zajedno na tome da bude još vidljiviji na toj mapi", kazao je učesnicima  konferencije gradonačelnik Simo Salapura i izrazio posebnu želju:
"Kada  budete radili na nekim projektima, nekim novim idejama, da kažete - ova ideja mi se rodila na konferenciji u Zrenjaninu. Hvala vam i uživajte u našem gradu", reči su prvog čoveka Zrenjanina na svečanom otvaranju Digitalk konferencije. 
 
 
 
 
Pozdravnu reč uputio je i suorganizator i jedan od osnivača konferencije Ivan Minić, a ceremoniji u punoj konferencijskoj sali hotela "Vojvodina" prisustvovao je i član Gradskog veća grada Zrenjanina Saša Kandić.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6982/DIGITALK_2023_0.jpg