U Medicinskoj školi otvoreno Republičko takmičenje iz zdravstvene nege – učestvuju učenici 24 medicinske škole

Još jedno republičko takmičenje održava se u našem gradu, ovaj put u organizaciji Udruženja medicinskih škola, u Medicinskoj školi od 28. do 29. aprila, Republičko takmičenje iz zdravstvene nege. 

 

 

Takmičenje je danas svečano otvorio Saša Santovac u prisustvu pomoćnice gradonačelnika Marije Damjanović i člana Gradskog veća Slaviše Vlačića, a posetu školi iskoristili su i za obilazak kabineta opremljenog zahvaljujući Gradu i zrenjaninskoj bolnici, koji je, po rečima direktorice škole mnogo značio, posebno u vreme pandemije Korona virusom.

 

 

Santovac je obraćajući se učenicima i njihovim profesorima ukazao da je ovo takmičenje ujedno i promocija smera i obrazovanja, ali  našeg grada i poželeo im uspeh i da u našem gradu steknu nova prijateljstva i da ponesu lepe uspomene.

 

 

Direktorka Medicinske škole Sanja Kukolj kazala je da su takmičenju pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i Udruženja medicinskih škola Republike Srbije pristupile 24 medicinske škole iz: Beograda(tri škole), Novog Sada, Pančeva, Sremske Mitrovice, Šapca, Loznice, Smedereva, Smederevske Palanke, Kragujevca, Kruševca, Kraljeva, Užica, Čačka, Valjeva, Vranja, Prokuplja, Ćuprije, Zaječara, Novog Pazara, Kosovske Mitrovice, Bujanovca, Velikog Ropotova. 

 

 

Takmičenje se odvija uz učešće 72 učenika, 24 mentora, 24 sudije i 4 supervizora, kao i direktora i organizatora nastave gostujućih škola.
Prvog takmičarskog dana se vršiće se provera teoretskog znanja, a drugog praktičnih veština. 

 

 

Sanja Kukolj je navela i da su kabineti u kojima se odvija takmičenje opremljeni po svim standardima struke, za šta su zaslužni Grad Zrenjanin, kao i uprava zrenjaninske opšte bolnice "Dr Đorđe Joanović", na čemu im je neizmerno zahvalna.
Direktorka škole uputila je zahvalnost Gradu i gradonačelniku Simi Salapuri i njegovim saradnicima na svesrdnoj pomoći oko organizacije 9. Republičkog takmičenja iz Zdravstvene nege.

 

 

Da podsetimo, u Poljoprivrednoj školi sredinom marta održano je Republičko takmičenje učenika iz oblasti poljoprivrede i hortikulture, a u organizaciji Udruženja srednjih škola područja rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane.

 


Početkom jula biće organizovano republičko takmičenje „Male olimpijske igre“ za učenike i učenice od prvog do trećeg razreda osnovne škole, a cilj svih tih takmičenja i smotri jeste afirmacija obrazovno-vaspitnog rada, postignuća učenika i podizanje kvaliteta obrazovanja.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6992/IMG_20230428_161005.jpg