Završeni radovi na reparaciji vodotornja u Orlovatu - u toku naredne nedelje ponovo u funkciji

Nanošenjem zaštitnog sloja na stubu vodotornja u četvrtak su, pre predviđenog roka, završeni radovi na kompletnoj reparaciji vodotornja u Orlovatu. Nakon sušenja farbe u samom vodotornju stvoriće se uslovi da u toku naredne nedelje vodotoranj bude napunjen i vraćen u funkciju.

 

 

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin vrši redovno održavanje izvorišta i pripadajuće vodovodne infrastrukture u svim naseljenim mestima, što obuhvata održavanje elektro-mašinske opreme, hlorinatora, reparaciju postojećih bunara, ispiranje vodovodne mreže, sanaciju kvarova na mreži, a po potrebi vrši se i bušenje novih bunara, kao i reparacija vodotornjeva.
Prošle godine novi bunari su izbušeni na izvorištu u pet naseljenih mesta, među kojima je i Orlovat, u kojem je 20. aprila JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin započelo radove i na kompletnoj reparaciji postojećeg vodotornja.
Vodotoranj u Orlovatu izgrađen je 2004. godine, visok je 30,8 metara i zapremine 200 metara kubnih.

 

 

Iako je planirano da radovi traju 15 radnih dana, nanošenjem zaštitnog sloja na stubu vodotornja za šta su angažovani profesionalni alpinisti, u četvrtak 27. aprila završeni su svi predviđeni radovi na reparaciji vodotornja čija je vrednost oko 6 miliona dinara.

U pitanju su bili specifični unutrašnji i spoljni radovi na vodotornju, a koji obuhvataju peskarenje, farbanje i popravku termičke izolacije vodotornja, kao i farbanje stuba vodotornja antikorozivnim premazom i pomenutim završnim zaštitnim slojem.

 

 

Tokom trajanja radova vodotoranj je bio isključen iz sistema vodosnabdevanja, ali nije došlo do većih problema u vodosnabdevanju, a oni manji su otklonjeni intervencijom ekipa JKP "Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin.

Nakon što protekne potrebno vreme za sušenje farbe u samom vodotornju, stvoriće se uslovi da isti u toku naredne nedelje bude napunjen i vraćen u funkciju, odnosno u sistem vodosnabdevanja naseljenog mesta Orlovat.
Bušenje novog bunara i kompletna reparacija vodotornja u Orlovatu dodatno će povećati stabilnost i kvalitet vodosnabdevanja u ovom naseljenom mestu.

Izvor: JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6993/VODOTORANJ_U_ORLOVATU_00.jpg