Zrenjanin naredne nedelje pozorišna prestonica Vojvodine - 72. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine biće održan u Narodnom pozorištu "Toša Jovanović" od 18. do 25. aprila

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac obratio se na konferenciji za novinare organizovanoj u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ povodom predstojećeg 72. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine koji će se u našem gradu održati od 18. do 25. aprila. 

 


Tom prilikom potpisan je i ugovor o donatorstvu između Pozorišta i Kompanije „Gomeks“ koja je i ove godine pružila podršku u organizovanju tog najstarijeg pozorišnog festivala u našoj zemlji i regionu. 
Zamenik Santovac je izrazio zahvalnost zaposlenima u Narodnom pozorištu jer svake godine dokazuju da su izuzetno dobri domaćini.

 


- Veći broj održanih festivala organizovano je baš u Zrenjaninu, sada peti put zaredom, a sećamo se vremena pandemije kada smo imali festival bez publike i slobodno mogu reći da je naš grad tradicionalno domaćin festivala. Grad Zrenjanin je uvek tu da pomogne, ali ono što isto tako moram da istaknem jeste velika zahvalnost kompaniji „Gomex“ koja prepoznaje ovaj festival i koja je tradicionalno sa nama i pomaže kulturi i kulturnim dešavanjima – rekao je Santovac i ukazao da jedan grad grad čine i kultura, sport, kao i sva dešavanja koja ga prate.

- Grad Zrenjanin i u tom segmentu pokazuje sve one odlike koje bi jedan grad trebalo da ima – dodao je on i pozvao zrenjaninsku publiku da dođe na festival i pogleda kvalitetne predstave vojvođanskih pozorišta.

 

 

Dragan Ranisavljević u ime kompanije „Gomeks“ rekao je da  je kultura nešto kroz šta se ogledamo, i kao sredina, i kao država, i kao ljudi. 

- Zamislite kakva bi bila ova sredina, i mi sami, i da li bismo bili uopšte ispunjeni i svoji, da nemamo pozorište kao jedan od najznačajnijih znakova ovoga grada, jer ova zgrada je već 185 godina jedan od zaštitnih znakova Zrenjanina. Ako možemo na neki lep način da predstavimo našu sredinu i naš grad, onda je to upravo kroz ovo pozorište – rekao je on i podsetio da ta kompanija podržava pozorište i sve vredne ljude u njemu već 13 godina, koliko su generalni sponzor.
- Prosto je teško zamisliti da „Gomeks“, kao jedna od najvećih kompanija grada, ne podrži nešto što je prepoznatljivi znak Zrenjanina - rekao je Ranisavljević.

 


Govoreći o selekciji i programu festivala Ivana Kukolj Solarov, pomoćnica direktora NP „Toša Jovanović“ kazala je da se ta manifestacija ove godine u Zrenjaninu održava 26. put i da će naše pozorište praktično biti pozorišna prestonica Vojvodine.
Navela je da će Zrenjaninci imati priliku da vide najbolje pozorišne predstave iz Vojvodine iz konkurencije za odrasle i decu, a po oceni selektorke Aleksandre Gluvacki i da će osim takmičarskih predstava biti održan i prateći program.


 

 

Program festivala dostupan je na sajtu pozorišta - https://www.tosajovanovic.org.rs/

 

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6974/fppv_72.jpg