MaxBet 3. Zrenjaninski maraton biće održan u nedelju 28. maja, najavili članovi organizacionog odbora Maraton Tima Zrenjanin

MaxBet 3. Zrenjaninski maraton  biće održan u nedelju 28. maja ove godine, u organizaciji Sportskog udruženja Maraton Tim Zrenjanin, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući. 

 

 

Novinarima se najpre obratio zamenik gradonačelnika Saša Santovac koji je ukazao da gradove, između ostalog, čine i sadržaji koji se u njima organizuju i da je Maraton jedna od značajnijih manifestacija u našem gradu.
- Prilazimo joj s posebnom pažnjom budući da je organizacija zahtevna i u smislu bezbednosti učesnika. U početku nam je bilo važno da ova manifestacija bude prihvaćena, a ono što je dokazala jeste da okupi veliki broj učesnika, ali i privredne subjekte koji su prepoznali njen značaj i koji daju svoj doprinos kako bi Zrenjaninski maraton bio što uspešniji – rekao je Santovac zahvalivši se svima koji učestvuju u organizaciji ovog događaja.

Izrazio je nadu da će i ovogodišnji MaxBet Zrenjaninski maraton biti uspešan i pozvao Zrenjanince da se prijave i učestvuju u jednoj od trka.  


 

   
Vladimir Stanar, član organizacionog odbora rekao je da je ideja organizatora bila da se Zrenjanin nađe na mapi gradova koji imaju svoju trku na 42 kilometara. 
- Uspeli smo u tome, a Grad Zrenjanin ju je prepoznao kao jednu od manifestacija od značaja za grad – rekao je Stanar.
Ukazao je da će Trka sa osmehom, koja startuje u 10 časova, biti mnogo posećenija u odnosu na prethodne i da će zahvaljujući Kompaniji Persu svi mališani koji učestvuju biti dočekani uz čokoladno mleko i plazma keks.

 

 

Start Maratona 42km je u 9 časova, Trke osoba sa invaliditetom u 9, start PerSu trke sa osmehom za najmlađe je u 10, dok je start Polumaratona 21.1km u 11 časova, kao i Trke zadovoljstva 7km i Štafetne trke 3 puta7km. 
- Ono što je novina jeste da će posetioci moći dobrovoljno da daju krv, a ono što je nama cilj jeste da oborimo rekord u sakupljanju sredstava za NURDOR, budući da ćemo od svake startnine po sto dinara odvojiti za to udruženje – rekao je Stanar.

 

 

Učesnik prošlogodišnjeg Zrenjaninskog maratona Igor Markov pozvao je Zrenjanince i one sa kojima trči na drugim takmičenjima da dođu i uveličaju manifestaciju zahvaljujući kojoj je i sam počeo da trči maraton. 

Srđan Neškovski iz Maraton tima ukazao je da trasa staze nije menjana u odnosu na prošlu godinu i zahvalio svim građanima na strpljenju pozvavši ih da izađu na ulice i pozdrave trkače – rekao je on.
 Posebno je zahvalio Gradu Zrenjaninu i svim institucijama koje su doprinele da ova međunarodna manifestacija bude uspešno realizovana.
- Vidimo se na startu! – poručio je Neškovski. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7003/maraton_zr_00.jpg