Gradonačelnik u radnoj poseti “Linglongu” i obilasku proizvodnih pogona: tehnologija i organizacija koje prevazilaze sve do sada viđeno u ovdašnjoj privredi 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, posetio je juče proizvodni kompleks “Linglonga” i sa predstavnicima kompanije održao redovan radni sastanak. Nakon sastanka, obišao je proizvodni pogon u kom je pokrenuta proizvodnja i uverio se da ugrađena tehnologija, mašine i oprema, kao i kompletna organizacija proizvodnog procesa u hali dugačkoj gotovo kilometar, umnogome prevazilaze sve što se do sada moglo videti ne samo u zrenjaninskoj industriji, već u znatno širim razmerama. Posebno je istaknuto ono što se u pogonu preduzima na polju zaštite životne sredine, jer su primenjeni najviši svetski standardi u toj oblasti. 
 
 
 
 
Gradonačelnik je u pogonu razgovarao i s nekim od trenutno 850 zaposlenih radnika, koji su zadovoljni uslovima rada i poslom koji obavljaju. Ono što posebno privlači pažnju jesu automatizovani delovi procesa proizvodnje, uključujući i automatski vođeni sistem vozila (AGV), praktično “robota” na točkovima, koji prevoze teret unutar definisanih koridora. Oprema koja je ugrađena stigla je iz Nemačke, Francuske, Holandije i Južne Koreje i predstavlja ono najsavremenije što je u ovoj oblasti moguće pronaći na svetskom tržištu. 
 
 
 
 
- Utisci su fascinantni, sada je to u “Linglongu” kompletirana slika jednog proizvodnog giganta u globalnim razmerama i kada se sagleda način na koji se odvija proizvodnja, postaje jasno zašto su ova kompanija i njeni proizvodi poznati širom sveta. Posebno smo danas ukazali na značaj pokretanja proizvodnje i početak izvoza, koji će vrlo brzo “Linglong” svrstati među najveće izvoznike u Srbiji, a budžete Grada Zrenjanina i države puniti sa skoro 700 miliona dinara godišnje. Uverili smo se danas da u pogonima timski rade i kineski radnici i naši zadovoljni sugrađani, a kada proizvodnja bude kompletirana, biće ih ukupno 1200. Verujem i mnogih koji će doći u Zrenjanin upravo da bi radili u “Linglongu” - istakao je gradonačelnik i dodao:
 
 
 
 
- Za neke je “Linglong” možda problem, ali za mnoge Zrenjanince to su život i egzistencija, život za Zrenjanin, život i za Banat. Investicija od milijardu dolara donosi nova radna mesta, tehnološki i industrijski razvoj grada, ali takođe i ekonomski razvoj i Zrenjanina i Banata. Branićemo i odbranićemo pravo na razvoj našeg grada, poštujući sve ekološke standarde i zakone naše države - poručio je gradonačelnik Salapura nakon obilaska proizvodnih pogona “Linglonga”.       
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7084/LL_FABRIKA_jul_2023_0.jpg