Mihajlovo odrednica aktivnosti “Da nam sela budu bliža”: pripreme za “Miholjske susrete sela”, sportska sala konačno predata školi 

Odrednica radne aktivnosti gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure i njegovih saradnika “Da nam sela budu bliža” danas je bilo Mihajlovo. Po već ustaljenoj praksi, održan je sastanak s predstavnicima mesne zajednice, a potom je gradonačelnik posetio sportsku salu OŠ “Sonja Marinković” koja je, nakon dužih administrativnih procedura, predata na korišćenje školi. 
 
 
 
 
“Na zadovoljstvo sportskih organizacija, stonoteniskog i fudbalskog kluba, samih đaka ove škole, očekujemo da u septembru sala bude u upotrebi u punom kapacitetu. Razgovarali smo i o donaciji Ministarstva za brigu o selu, ugovoru za organizaciju “Miholjskih susreta sela”, odnosno seosku slavu, u iznosu od 376 hiljada dinara. Međutim, to nije dovoljno. U ovoj mesnoj zajednici, za razliku od ostalih, možda je najmanje toga urađeno i u narednom periodu moramo, pre svega, da obratimo pažnju na infrastrukturne radove - neophodno je uraditi oko 200 metara dodatnog priključenja na vodovodnu mrežu, izbušiti još jedan, zajednički bunar sa susednim Jankovim Mostom, u cilju poboljšanja vodosnabdevanja, a potrebno je i asfaltiranje ulice Doža Đerđa, u dužini od oko 300 metara. Uvrstićemo to u naše planove i nastojati da realizujemo u narednom periodu”, kazao je gradonačelnik Salapura i dodao da se u Mihajlovo ulagalo i u razvoj sporta.
 
 
 
 
“Na fudbalskom stadionu su postavljeni stubovi i biće montirana rasveta koja će omogućavati treninge mladih fudbalera tokom letnjih meseci. Takođe, vodimo računa i o našim poljoprivrednicima, s obzirom da smo pretežno takva sredina, i preko Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima obezbedili smo rotaciona svetla i oznake za spora vozila, koja smo danas uručili predstavnicima mesne zajednice”, istakao je on. 
 
 
 
Direktorka škole “Sonja Marinković” Anastazija Tot Rimai navodi da u Mihajlovu školu pohađa 47 učenika, od prvog do osmog razreda, uz devetoro u zabavištu.
“Očekujemo da će svi đaci od septembra koristiti ovu salu i to će im mnogo značiti. Sala je prostrana, površine oko 1100 kvadratnih metara, sada je već koriste naši stonoteniseri koji beleže vredne rezultate, a igraju se i utakmice malog fudbala”, kaže direktorka.  
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7085/DA_NAM_SELA_BUDU_BLIZA_2023_MIHAJLOVO_0.jpg