Nove lepe vesti za Zrenjanin iz Ministarstva za brigu o selu: potpisani ugovori o kupovini još četiri seoske kuće, stižu i sredstva za "Miholjske susrete sela"

Na svečanosti u Ministarstvu za brigu o selu u Beogradu juče je predstavnik Grada Zrenjanina, gradski većnik Marinel Mendrea, potpisao ugovore o kupovini četiri seoske kuće i o dodeli sredstava Gradu Zrenjaninu za organizaciju ovogodišnjih "Miholjskih susreta sela".
 
Ovim je nastavljena akcija tog ministarstva za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u svim krajevima Srbije, a broj takvih kuća na teritoriji Grada Zrenjanina povećan je za četiri - u dve prazne kuće u Lazarevu useliće se porodice Govedarica i Jelić, a domaćinstva Kuručki i Boc sele se u kuće u Perlezu, odnosno u  Stajićevu.
 
Ugovori će s kupcima biti verifikovani i u Gradskoj upravi u Zrenjaninu, čime će ukupan broj kupljenih kuća na teritoriji našeg grada dostići 46. Podsećamo, u prethodne dve godine, koliko traje akcija Ministarstva za brigu o selu, u seoskim sredinama Grada Zrenjanina kupljene su 42 kuće, u 14 naseljenih mesta - osam porodica kupilo je kuće s okućnicom u Belom Blatu, šest u Melencima, pet u Perlezu, po četiri u Tomaševcu i Banatskom Despotovcu, tri u Elemiru, po dve u Aradcu, Orlovatu, Stajićevu i Lazarevu i po jedna u Ečki, Mihajlovu, Zlatici i Botošu.
 
Član Gradskog veća grada Zrenjanina Mendrea potpisao je juče i ugovor o dodeli sredstava  u iznosu od 376,6 hiljada dinara, namenjenih organizaciji ovogodišnjih "Miholjskih susreta sela", manifestaciji koja će se, po treći put, održavati širom Srbije do 1. decembra i koja ima za cilj da promoviše seosko stvaralaštvo u različitim oblastima, umetničke i sportske aktivnosti, promociju seoskih i starih zanata i umeća, kao i ostale aktivnosti u kojima stanovnici sela mogu pokazati svoja znanja i veštine i u njima se takmičiti. Domaćin "Miholjskih susreta sela" na teritoriji Grada Zrenjanina ove godine biće mesna zajednica Mihajlovo. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7080/Grad_00.jpg