Gradonačelnik prisustvovao svečanoj ceremoniji primopredaje dužnosti komandanta Banatske brigade

U prisustvu čelnika Grada Zrenjanina - gradonačelnika Sime Salapure i njegovih saradnika, predstavnika Srednjobanatskog upravnog okruga i drugih zvanica, kao i pripadnika zrenjaninskog Garnizona, danas je u kasarni “Narodni heroj Svetozar Marković Toza” Vojske Srbije u Zrenjaninu svečano obavljena primopredaja dužnosti komandanta Banatske brigade.

 

 

U prisustvu komandanta Komande za obuku general majora Željka Petrovića, dužnost je predao dosadašnji komandant Banatske brigade pukovnik Aleksandar Dedić, a dužnost je primio potpukovnik Nikola Fatić

 

 

General major Željko Petrović rekao je da Fatić nije slučajan izbor, već da je reč o čoveku koji će svoj posao obavljati u cilju osposobljavanja i unapređenja jedinice koja predstavlja ozbiljnu vojnu jedinicu na teritoriji Banata, nadograđujući sve što su postigli njegovi prethodnici. 

 


 
Obraćajući se prisutnima Dedić je rekao da je na dužnost komandanta Banatske brigade postavljen pre četiri godine i da su uvek bili spremni i sposobni da pružaju pomoć stanovništvu, kao i lokalnim i republičkim organima vlasti.
- Kako su narod i vojska uvek bili dva tela, a jedan duh, tako je bilo i u odnosu naše jedinice sa civilnim organima vlasti, snagama sistema bezbednosti, organizacijama  kulture i privrede, brojnim udruženjima i verskim zajednicama – rekao je, između ostalog, Dedić i izrazio zadovoljstvo što je bio u prilici da komanduje profesionalnom sastavu kakav je sastav Banatske brigade.

 

 

Novi komandant, Nikola Fatić je rekao da je u  Banatskoj brigadi četiri godine obavljao dužnost načelnika štaba.
Zahvaljujući prethodnicima, rekao je i da je biti komandant odgovorna dužnost za šta je spreman da uloži svo svoje znanje i sposobnosti kako bi uspešno obavljao zadatke koje postavi komandovanje, a sve kako bi nastavio podizanje nivoa operativnih i funkcionalnih sposobnosti jedinice.

 

 

Čestitajući Fatiću na preuzimanju nove dužnosti, gradonačelnik Salapura je rekao da je Grad Zrenjanin otvoren za saradnju kao što je to bilo i u prethodnom periodu i zahvalio na uspešnoj saradnji dosadašnjem komandantu pukovniku Aleksandru Dediću i, uručivši mu prigodan poklon, poželeo mnogo uspeha na novoj dužnosti.
- Ponosni smo što ste doneli odluku da zajedno obeležavamo isti datum važan za istoriju Zrenjanina, Dan oslobođenja u prvom svetskom ratu. To je ujedno i Dan Banatske brigade i želim da i ubuduće to bude datum koji će prikazati ono najlepše u saradnji našeg grada i Vojske Srbije – poručio je gradonačelnik Simo Salapura.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7113/PRIMOPREDAJA_DUZNOSTI_KASARNA_2023_00.jpg