Gradonačelnik Simo Salapura priredio tradicionalni svečani prijem i koktel povodom „Dana piva“

Tradicionalni svečani prijem i koktel koji gradonačelnik Zrenjanina priređuje svake godine povodom manifestacije „Dani piva“, okupio je sinoć u Gradskoj bašti izuzetno velik broj zvanica.
Goste svečanog koktela dočekivali su gradonačelnik Simo Salapura i zamenik Saša Santovac sa svojim suprugama.

 

 

Među više stotina zvanica našli su se predstavnici viših nivoa vlasti, političkog, privrednog, kulturnog, obrazovnog, verskog i sportskog života grada, javnih institucija i predstavnika gradova i opština iz okruženja, kao i bratskih i gradova prijatelja.

 

 

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik je zahvalio na odzivu na tradicionalni koktel i manifestaciju i istakao da ovogodišnje „Dane piva“ prati bogat program, a da je primetno da je na ulicama veći broj posetilaca i veći broj gostiju.
- Verujem da će i večerašnje veče i dani vikenda koji su pred nama pokazati da sam u pravu i da smo ovu našu svetkovinu podigli na viši nivo. Podigli smo „Dane piva“ na viši nivo, posebno imajući u vidu činjenicu da smo po izboru Pokrajinskog sekretarijata za turizam i privredu dobili i sertifikat „Najbolje iz Vojvodine“ i to nas obavezuje da i u narednom periodu radimo još više i bolje kako bi ovakva organizacija doprinela lepoj promociji našeg grada – kazao je gradonačelnik posebno pozdravljajući goste koji su tim povodom došli u naš grad iz drugih sredina i viših nivoa vlasti.

 

 

- Ovo su poslednji „Dani piva“ i svečani koktel na kome ćemo pričati u vodi. Investitor uveliko radi na ispunjavanju uslova za dobijanje ispravne pijaće vode. Za sada dinamika teče po planu i verujem da ćemo u narednom periodu taj problem ostaviti iza nas. Istovremeno menjamo mrežu u mesnim zajednicama, gde ona nije menjana više od pedeset godina. Sve to činimo uz podršku Vlade Republike Srbije i to je svakako veliki projekat u našem gradu. Prečistač otpadnih voda, izgradnja autoputa, završetak obilaznice oko grada, izgradnja drumskog i železničkog mosta preko Tamiša, završetak Gradskog stadiona, rešavanje istorijske deponije, sve su to veliki kapitalni projekti za naš grad. Naravno, kada su u pitanju tako veliki projekti nije ih moguće lako, a ni brzo završiti, a bez pomoći Vlade Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Vojvodine sigurno je da bi bilo veoma teško realizovati ih. Zahvaljujući njihovoj pomoći svaki od ovih projekata je već u zamahu i u narednom periodu kada se oni reše, očekujemo da Zrenjanin bude još više privredna i bolja destinacija za razvoj i lokalne ekonomije, ali, naravno i za još bolji život naših sugrađana – rekao je gradonačelnik Simo Salapura.

 

 

Pred početak nastupa na glavnom gradskom trgu, gost gradonačelnika u Gradskoj bašti bio je i muzičar Nele Karajlić koji je zatim oduševio publiku svojim nastupom.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7126/DANI_PIVA_2023_KOKTEL_00.jpg