Završni radovi na sanaciji krova zgrade OŠ “Jovan Dučić” u Kleku: grad obezbedio sredstva, đaci kreću u školu redovno 

Nevreme koje je zadesilo grad i okolinu 13. jula najveću štetu prouzrokovalo je u Kleku, gde je odleteo deo limenog krovnog pokrivača i drvene konstrukcije sa zgrade Osnovne škole “Jovan Dučić”. Sprovedena je hitna sanacija, za koju su izdvojena sredstva Grada Zrenjanina, i radovi se privode kraju. 
 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je i posetio Klek nakon nevremena i tada najavio hitnu sanaciju krova škole, izrazio je zadovoljstvo što su u toku završni radovi i što će šteta biti brzo sanirana. 
“Početak nove školske godine dočekujemo spremni u svim školama na teritoriji grada Zrenjanina, pa i u Kleku, gde je nevreme načinilo ozbiljnu štetu. Reagovali smo pravovremeno, radovi su u završnoj fazi i neće uticati na redovan početak školske godine. Posebno nas raduje činjenica da će sutra u klupe sesti više prvaka nego prethodne školske godine”, kazao je gradonačelnik Salapura.  
 
 
Direktorka škole Ranka Žuža kaže da radovi neće ometati početak školske godine i da 151 učenika i učenica u Kleku, među kojima je i 23 prvaka, sutra redovno kreću u školu.
“Radovi se odvijaju po planu, završeno je postavljanje novih oluka i drvene konstrukcije i preostalo je još samo da se na montiraju novi limovi, što očekujemo da se obavi već danas. S radošću ćemo sutra dočekati naše učenike, ali i predškolce koji takođe koriste školsku zgradu”, kaže direktorka Žuža. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7148/Skola_Klek_radovi_0.jpg