"Danom pešačenja" otvorena "Evropska nedelja sporta" u Zrenjaninu: trasom zrenjaninskih mostova pešačio velik broj sugrađana

Manifestacijom "Dan pešačenja" otvorena je danas "Evropska nedelja sporta" u Zrenjaninu. Kao i svake godine, ovoga puta još masovnije, veliki broj naših sugrađana, posebno mlađih, odazvalo se pozivima organizatora i Grada Zrenjanina da prvo jesenje prepodne provedu u šetnji kroz grad, obalama Begeja, jezera i trasom zrenjaninskih mostova, dugom osam kilometara. Među njima bio je i gradonačelnik Simo Salapura, koji učestvuje u "Danu pešačenja" svake godine.
 
 
 
 
"Sportske institucije, organizacije, kao i Grad Zrenjanin, podržavaju ovakve manifestacije, jer se kroz njih promovišu zdravi stilovi života i nekoliko godina unazad upravo je Zrenjanin vodeći grad u Srbiji po masovnosti kada je "Dan pešačenja" u pitanju. Čestitam Zrenjanincima na masovnom odzivu, na prisustvu učenika, dece, organizacija, institucije koje su podržale manifestaciju. Ove godine ona se održava u okviru "Evropske nedelje sporta" i deo je "Biaktiv" karavana Olimpijskog komiteta Srbije", rekao je gradonačelnik.
 
 
 
 
Načelnica Kluba planinara "Zrenjanin" Aleksandra Todorov rekla je da se sportsko-rekreativna manifestacija "Dan pešačenja" danas organizuje po sedmi put i na nivou Srbije i u našem gradu.
"I ove godine uspeli smo da okupimo veliki broj dece predškolskog i školskog uzrasta, starijih sugrađana, odziv je na zadovoljavajućem nivou  i do kraja dana ćemo znati da li je Zrenjanin i ove godine najuspešniji grad po broju učesnika", istakla je Todorov. 
 
 
 
 
Učešće u organizaciji "Dana pešačenja" uzeli su Klub planinara "Zrenjanin", Sportski savez grada Zrenjanina, Savez za školski sport i  Savez pedagoga fizičke kulture, a na Trgu dr Zorana Đinđića, odakle je i krenula šetnja, Policijska uprava Zrenjanin predstavila je projekat Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo", usmeren ka podizanju svesti učenika o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, kao i o načinima podrške ukoliko do nasilja dođe. Štandove Policijske uprave posetio je i gradonačelnik Salapura, zajedno s načelnikom PU Zrenjanin Branislavom Todorovićem.
 
 
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7186/DAN_PESACENJA_2023_0.jpg