Održana 30. sednica Skupštine grada, dnevni red obuhvatio 22 tačke  

Skupština
Odbornici Skupštine grada Zrenjanina održali su danas 30. sednicu u aktuelnom sazivu, sa dnevnim redom koji je obuhvatio 22. tačke. Predsedavao je Čedomir Janjić koji je, na početku sednice, saopštio da je došlo do jedne promene u sastavu odborničkih grupa, te da će dosadašnji odbornik Socijalističke partije Srbije Zoran Šemić ubuduće nastupati u odborničkom klupu SNS.   
 
 
 
Skupština grada verifikovala je odluke s prethodne sednice Gradskog veća i usvojila Predlog Odluke o donošenju Plana generalne regulacije naseljenog mesta Perlez, Predlog Odluke o izmenama Odluke o uređenju grada Zrenjanina, kao i Predlog Odluke o pristupanju izradi Plana kvaliteta vazduha na teritoriji grada Zrenjanina za period 2024 – 2029. godine. Usvojen je i Predlog Odluke o pristupanju izradi Strategije za mlade Srednjeg Banata za period 2024 – 2030. godine, kao i predlozi odluka o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima u javnoj svojini grada Zrenjanina i o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu grada Zrenjanina neposrednom pogodbom – bez naknade. Ove odluke prokomentarisao je i zamenik gradonačelnika Saša Santovac.
“Usvajanjem ovih tačaka otvaraju se nove mogućnosti za razvoj grada Zrenjanina i brigu o njegovim stanovnicima. Plan generalne regulacije naseljenog mesta Perlez otvara mogućnost za projektovanje kanalizacije u tom mestu, sa prečistačem otpadnih voda. Usvojen je danas i početni akt koji ima za cilj donošenje Strategije za mlade i želimo da čujemo njihovo mišljenje. U svetlu perioda od pre 11 godina, značajno je smanjena nezaposlenost, lakše je danas govoriti o mladima koji se više ne suočavaju s problemima zapošljavanja i lakše je određivati njihovu perspektivu i ukazivati im na šansu u Zrenjaninu”, rekao je Santovac, osvrnuvši se na još neke danas usvojene odluke.
 
 
 
 “Drago nam je što usvajamo odluke koje imaju za cilj pribavljanje određenih nepokretnosti za Grad Zrenjanin. Zahvaljujući Direkciji za imovinu Republike Srbije, Vladi Republike Srbije, danas smo ovlastili gradonačelnika da može da potpiše ugovor i da pribavimo nepokretnost u Ulici kralja Petra Prvog broj 3. Radi se o objektu od velikog značaja i kulturnom dobru, u čiju rekonstrukciju je grad, uz pomoć Republike, već uložio određena sredstva prethodne godine, a sada će radovi na obnovi biti nastavljeni”, naveo je Santovac. 
 
Odbornici su usvojili i Predlog Odluke o ustanovljavanju nagrade '”Nestor Dimitrijević”, za izuzetne rezultate postignute u oblasti obrazovanja i vaspitanja, a koja će se dodeljivati 14. oktobra, na dan rođenja uglednog građanina Velikog Bečkereka i velikog prosvetnog dobrotvora Nestora Dimitrijevića

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7183/SKUPSTINA_GRADA_22_09_2023_0.jpg