"Trka za srećnije detinjstvo" biće održana u Big šoping centru u subotu – prilika da budemo humani i pomognemo deci i omladini u stanju socijalne potrebe

Crveni krst Zrenjanin u partnerstvu sa Gradom Zrenjaninom, Sportskim savezom Grada Zrenjanina, Savezom za školski sport i Društvom pedagoga fizičke kulture Grada Zrenjanina organizuje tradicionalnu humanitarno - rekreativnu akciju „Trka za srećnije detinjstvo“ , najavila je na današnjoj konferenciji za novinare Jelena Domjeskov, stručni saradnik Crevnog krsta Zrenjanin.

 

 

Kako je navela, trka se i ovde godine održava 40. put, a pod već prepoznatljivim motom „Imamo cilj, dođi na start“, u subotu, 16. septembra, sa početkom od 10 časova u Big šoping centru.

Pravo učešća stiče se kupovinom učesničkog broja po simboličnoj ceni od 100 dinara.

 


- Sva sredstva biće usmerena u fond humanitarne akcije Sportom za bolje sutra kako bi se poboljšali uslovi života, obrazovanja i bavljenja sportom dece i omladine u stanju socijalne potrebe. Takođe, u okviru ove manifestacije, biće realizovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine u terminu od 9 do 12 časova – navela je Jelena Domjeskov.

 

 

Stručni saradnik Saveza za školski sport grada Zrenjanina, Jovan Lekić izrazio je zadovoljstvo što i ove godine učestvuju u organizaciji trke i pozvao svu školsku decu, ali i sve ostale da dođu i da budu humani tog dana.

 

 

Na konferenciji u Gradskoj kući govorila je i generalna sekretarka Sportskog saveza Grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković koja je navela da je u „Trci za srećnije detinjstvo“ prošle godine bilo više od pet stotina učesnika i izrazila očekivanje da će se ovogodišnjoj humanitarnoj akciji u subotu odazvati još veći broj učesnika.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7165/trka_za_srecnije_detinjstvo.jpg