Zrenjanin domaćin eminentnog Sastanka hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva, gradonačelnik istakao dobru saradnju sa zdravstvenim ustanovama

Sastanak hiruruške sekcije Srpskog lekarskog društva (SLD) održava se danas u Zrenjaninu, u kongresnoj sali hotela “Vojvodina”, u organizaciji predsedništva Hirurške sekcije SLD i hirurškog kolektiva Opšte bolnice “Đorđe Joanović” Zrenjanin.
 
 
 

Skup ove vrste, uz učešće brojnih eminentnih hirurga i stručnjaka iz naše zemlje i gostiju iz regiona, nakon 15 godina se ponovo održava u našem gradu, Pozdravljajući učesnike, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je da su, nakon perioda pandemije, primetna veća ulaganja u zdravstvo i zdravstveni sistem, ali da je potrebno i dalje raditi na njegovom unapređenju i modernizaciji.
“Zahvaljujem na ukazanom poverenju od strane hiruruške sekcije Srpskog lekarskog društva, hvala organizatorima, našim doktorima koji su ovim skupom načinili i lepu promociju za naš grad. Svedoci smo velikih, ali nikad dovoljnih ulaganja Srbije i Grada Zrenjanina u zdravstvo, korona nas je sve promenila, dala nauk da je neophodno više ulagati u zdravstveni sistem, podizati svest, ali smo ipak ponosni na ono što je uloženo u našu Opštu bolnicu, zdravstvo na nivou grada i lokalna samouprava se trudi da ostvari što bolju komunikaciju i pruži svaki vid podrške našim zdravstvenim ustanovama”, poručio je gradonačelnik.  
 
 
 
Predsednik hiruruške sekcije SLD prof. dr Vasilije Jeremić izrazio je zahvalnost Gradu Zrenjaninu, gradonačelniku i posebno hirurzima iz Opšte bolnice “Đorđe Joanović” na organizaciji ovako značajnog stručnog skupa. Rekao je da je ovo prvi sastanak nakon izbora novog rukovodstva sekcije, u aprilu ove godine.
“Ovaj sastanak se, u smislu organizacije, ni po čemu ne razlikuje od onih koji se održavaju u Beogradu. Održava se na visokom stručnom nivou, a poseban akcenat dajemo na prisustvu mladih hirurga, koji su budućnost naše srpske hirurgije. Želja nam je da unapredimo ovakve sastanke i omasovimo ih, to su neki izazovi pred kojima stojimo i koje ćemo rešavati”, kazao je Jeremić.
 
 
  

Zrenjaninski opšti hirurg i pomoćnik direktora Opšte bolnice “Đorđe Joanović” dr Vanja Kunkin rekao je da je Zrenjaninu pripala čast da bude prvi domaćin ovakvog skupa nakon pauze izazvane pandemijom.
“Sastanak predstavlja vrh naše hirurgije, okupio je stručnjake iz cele zemlje, goste iz inostranstva, a cilj je da se sastajemo, razgovaramo o novim temama, dostignućima, da podelimo iskustva, uspostavimo nove vidove saradnje, kako bi u budućnosti naš posao radili bolje i pružali bolju zdravstvenu zaštitu građanima širom Republike Srbije”, poručio je dr Kunkin na otvaranju današnjeg sastanka. 
 
 
 
Sastanak srpskih hirurga imao je i prateće prezentacije proizvođača lekova, medicinskih sredstava i opreme, a taj svojevrsni mini-sajam takođe je organizovan u zrenjaninskom hotelu “Vojvodina”. U sklopu ceremonije otvaranja, upriličen je i prigodan umetnički program u kom su nastupili učenici Muzičke škole “Josif Marinković” iz Zrenjanina, a prikazan je i prigodan informativno-turistički film o gradu Zrenjaninu.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7182/HIRURZI_0.jpg