Gradonačelnik, povodom “Dečije nedelje”, ugostio mališane iz vrtića “Maslačak”: ove godine u zrenjaninskim vrtićima rekordnih 2700 dece

Već po tradiciji, prve nedelje oktobra, u okviru “Dečije nedelje”, deca iz zrenjaninskih vrtića i pojedinih škola posećuju Gradsku kuću i upoznaju se s njenim ambijentom i radom Gradske uprave. Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura ugostio je danas mališane iz vrtića “Maslačak”, s vaspitačicama Jasminom Ružić i Marinom Pećanac, saradnicom Danijelom Tomić i direktorom Predškolske ustanove Zrenjanin, Željkom Cvijanovićem
 
 
 
 
Deca su posetila gradonačelnika u sali Gradskog veća, obišla Baroknu salu, počastila se grickalicama i sokovima, i tom prilikom su, na sebi svojstven način, postavljala pitanja gradonačelniku i interesovala se za njegove aktivnosti i ono što se svakodnevno obavlja u Gradskoj kući i njenim službama. 
 
Gradonačelnik je istakao da mu posebno zadovoljstvo čine ovakve prilike da u Gradskoj kući ugosti najmlađe sugrađane, da s njima porazgovara, ali i da ukaže, tokom “Dečje nedelje”, šta grad čini za najmlađe.  
 
 
 

“Moji, a pre svega njihovi utisci povodom današnje posete su zaista lepi, a ono što je bitno kada je “Dečja nedelja” u pitanju, jeste da ukažemo na ono što činimo za decu u gradu Zrenjaninu, danas konkretno za Predškolsku ustanovu Zrenjanin. Moram da istaknem da je ove godine u vrtiće upisan maksimalan broj dece, rekordan do sada, skoro 2700. To je ogroman sistem i trudimo se da kroz ulaganja, kroz tekuća održavanja, unapredimo uslove boravka i rada u vrtićima. Ima vrtića koji su novi, tu su i oni koji zahtevaju sanaciju, rekonstrukciju ili dodatna ulaganja, što nije ni lak, ni jeftin, ni brz posao, ali se trudimo da odredimo prioritete i puno toga je u prethodnom periodu već urađeno”, rekao je gradonačelnik i dodao da predstoji realizacija najveće investicije, koju grad priprema u saradnji s Pokrajinskom vladom.   
 
 
 
 
“Dobili smo sredstva za rekonstrukciju, odnosno gradnju potpuno novog objekta vrtića “Bajka”, na Bagljašu, u toku su pripremne aktivnosti, priprema se dokumentacija i očekujemo da u narednim mesecima krenu i radovi. Ovim, praktično, pokrećemo i novi investicioni ciklus, kada je Predškolska ustanova u pitanju”, kazao je gradonačelnik i čestitao deci “Dečju nedelju”, uz poruku da će se Grad Zrenjanin truditi da dodatno ulepša njihovo detinjstvo i radost. Najavio je i tradicionalnu manifestaciju “Evropsko selo”, koja će se održati sutra na Trgu slobode, s početkom u 12 časova.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7202/PRIJEM_PREDSKOLCI_GRADONACELNIK_2023_0.jpg