Još jedan trgovinski lanac stigao u Zrenjanin - otvoren market ruskog “Svetofora”

Ruski trgovinski lanac “Svetofor”, osnovan 2009. godine, a od 2020. godine prisutan i u Srbiji, otvorio je u petak, 6. oktobra, prvi maloprodajni objekat u Zrenjaninu. Market na površini od 870 kvadratnih metara u Mihajlovačkoj ulici 32, u naselju “Gradnulica”, simboličnim presecanjem vrpce otvorili su zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktor marketa Danijela Đurić
 
 
 
 
Tom prilikom, zamenik gradonačelnika istakao je da je dolazak u Zrenjanin još jednog trgovinskog lanca novi pokazatelj da se grad razvija i da je atraktivan za investiranje.
- Dolazak trgovinskih lanaca pokazuje i ono što neki možda ne žele da vide, a što je očigledno - da je Zrenjanin privlačan za dolazak investitora, da predstavlja atraktivno tržište i da jeste grad budućnosti. Kao što unapređujemo naše industrijske zone u kojima se grade novi poslovni kapaciteti, tako ekonomiju razvijamo i kroz otvaranje novih trgovinskih objekata. Drago mi je što je i “Svetofor” prepoznao Zrenjanin kao grad u koji treba da investira, i kroz opremanje prodajnog objekta i kroz nova radna mesta za naše sugrađane - kazao je Santovac i dodao da su budžetski prihodi ostvareni na osnovu poreza na zarade zaposlenih u ovom trenutku udvostručeni i da u prvih šest meseci ove godine iznose oko 1,4 milijardi dinara, što je pre samo nekoliko godina bio iznos koji je beležen na godišnjem nivou.  
      
“Svetofor” posluje pod sloganom “Prodavnica niskih cena”, a u asortimanu robe koju nudi potrošačima oko 80 odsto proizvoda stiže sa domaćeg tržišta. Očekuje značajno proširenje tržišta u Srbiji sa sadašnjih nešto više od 30 na 100 prodavnica.  
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7210/Svetofor_otvaranje_0.jpg