Knićanin odrednica aktivnosti “Da nam sela budu bliža”: radovi u školi, predstoji realizacija najveće pojedinačne investicije u putnu mrežu u nekom selu

Posetom naseljenom mestu Knićanin, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, nastavio je danas radnu aktivnost “Da nam sela budu bliža”. Nakon sastanka s predstavnicima mesne zajednice, gradonačelnik je obišao osnovnu školu “Stevan Knićanin”, gde su izvedeni radovi na zameni stolarije na zgradi, sanirani učenički toaleti i obnovljen deo fasade. Najavljen je i početak radova na rekonstrukciji glavne ulice, koje je gradonačelnik ocenio kao najveću pojedinačnu investiciju u saobraćajnu infrastrukturu u nekom od naseljenih mesta na gradskoj teritoriji. 
 
 
 
 
“Ova investicija je najbitnija za meštane i nakon dvadeset godina od prethodnog asfaltiranja, ovog meseca počinju radovi na površini saobraćajnice od 14 hiljada kvadratnih metara. To je ono što smo obećali meštanima Knićanina, ali i svakoj mesnoj zajednici - da u trogodišnjem periodu svaka od 37 gradskih i seoskih mesnih zajednica dobije bar jednu rehabilitovanu ili potpuno novu asfaltiranu ulicu”, rekao je gradonačelnik.     
 
 
 
 
Dodao je i da su teme radnog sastanka, kao i u drugim naseljenim mestima, bile analiza urađenog u prethodnom periodu i planiranje nekih narednih aktivnosti. 
“Radilo se na unapređenju javne rasvete u selu, određenim projektima u okviru “Zelene agende”, kada su u pitanju javni objekti i ustanove, rekonstruisana je eko-česma, bilo je reči o vodosnabdevanju, a kada su u pitanju planovi, bitno je na vreme pripremiti projekte, izvore finansiranja i uticati da se investicije što efikasnije realizuju”, zaključio je Salapura.     
 
Predsednik Saveta MZ Knićanin Darko Živković istakao je da je saradnja s Gradskom upravom dobra i da je tokom današnjeg sastanka preovladao razgovor o komunalnoj problematici sela i rešavanju određenih problema u narednom periodu. Kako je rekao, meštani s nestrpljenjem očekuju početak radova na rekonstrukciji glavne ulice, jer je to sada jedan od najvećih problema za oko 1400 stanovnika Knićanina. 
 
 
 
 
U radove u osnovnoj školi “Stevan Knićanin” uloženo je u proteklih godinu dana više od sedam miliona dinara, a sredstva su obezbeđena od strane grada, Pokrajine i Republike.  
“U narednom periodu predstoji nam angažovanje oko nastavka obnove fasade, čime bi zaokružili ove aktivnosti u školi. Nju pohađa 120 učenika i taj broj se održava tokom poslednjih godina, što je takođe značajna informacija koju smo danas čuli”, naveo je gradonačelnik, dok je direktorka Sonja Ćorić rekla da je oko 3,5 miliona dinara uloženo u sanaciju toaleta, 2,5 miliona dinara obezbeđeno je za zamenu spoljašnje stolarije i oko milion dinara za radove na uličnoj fasadi.
 
 
 
 
“Konkurisali smo i za sredstva kompanije NIS, u okviru projekta “Zajednici zajedno”, za radove na dvorišnoj fasadi, što nam je prioritet za investiranje u ovom trenutku. Želimo da obezbedimo dobre uslove za sve naše učenike, a mislim da će buduće generacije biti i brojnije. Sada radimo u deset odeljenja, uključujući i mlađe uzrasne grupe, kao i sva odeljenja od prvog do osmog razreda”, objasnila je direktorka škole tokom današnje posete gradonačelnika.    

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7201/DA_NAM_SELA_BUDU_BLIZA_2023_KNICANIN_0.jpg