Održana manifestacija “Srbija u ritmu Evrope” - Zrenjanin dobar domaćin, “Kristalna dvorana” ispunjena muzikom, mladošću i energijom

“Zasijajmo zajedno” - “Let's shine together”, poruka je upućena svim učesnicima sinoćnjeg muzičkog spektakla “Srbija u ritmu Evrope” u zrenjaninskoj “Kristalnoj dvorani”. Dugo najavljivan i očekivan, okupio je u našem gradu predstavnike 23 učesnika - gradova i opština širom Srbije, njihovu publiku, goste iz programa “Crna Gora u ritmu Evrope”, predstavnike ambasada država koje su predstavljene u nastupima dece, ali i publiku iz Zrenjanina, posebno onu mlađu, koja je ispunila tribine gradske sportske hale. Spektakl iz Zrenjanina videla je i publika širom Srbije, s obzirom da je direktno prenošen na Prvoj TV. 
 
 
 
 
Program su, pozdravnim rečima, otvorili direktor i voditelj Igor Karadarević i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura koji je, sa svojim saradnicima, takođe prisustvovao manifestaciji. 
 
 
 
 
Pobednik ovogodišnjeg takmičenja je grad Kikinda, čije su četiri predstavnice izvele kompoziciju “La, la, la”, s kojom je na “Pesmi Evrovizije” 2012. godine nastupio Kipar. Kao nagradu, imaće priliku da posete tu mediteransku zemlju, a Kikindi je pripala čast da sledeće godine bude domaćin i organizuje narednu manifestaciju “Srbija u ritmu Evrope”.  Pobednik takmičenja određen je sabiranjem SMS glasova, glasova žirija gradova učesnika i glasova stručnog žirija.
 
 
 
 
Predstavnice grada domaćina, Zrenjanina, izvele su kompoziciju Bojane Stamenov, kojom je predstavljala našu zemlju na “Pesmi Evrovizije” 2015. godine. U revijalnom delu posebno su se istakle devojke iz Budve, pobednice takmičenja “Crna Gora u ritmu Evrope”. 
 
Najveće dečije muzičko takmičenje "Ritam Evrope", koje se emituje na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću ima tradiciju dugu već više od 12 godina i podržano je od strane ambasadora zemalja Evrope, Izraela i Australije. "Ritam Evrope" je takmičenje koje okuplja decu i omladinu uzrasta od 14 do 21 godine koja, pored svog grada ili opštine, predstavljaju i pevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela ili Australije.
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7238/RITAM_EVROPE_SHOW_2023_0.jpg