Održano žrebanje za manifestaciju "Srbija u ritmu Evrope", Zrenjanin ugostio predstavnike 23 grada i opštine, najavljen TV spektakl za 23. oktobar

Nakon što su prošle godine predstavnice Zrenjanina odnele pobedu na televizijskom dečjem muzičkom takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”, našem gradu pripala je čast da bude domaćin ovogodišnjeg završnog takmičenja, koje će se održti 23. oktobra u "Kristalnoj dvorani", uz direktan televizijski prenos na Prvoj TV.
 
U okviru završnih priprema za taj, kako organizatori najavljuju, pravi muzički i televizijski spektakl iz Zrenjanina, sinoć je u Gradskoj bašti održano žrebanje i određen redosled učesnika na manifestaciji. U posebnom ambijentu, žrebanju su prisustvovali predstavnici svih učesnika, 23 grada i opštine širom Srbije, kao i predstavnici njihovih lokalnih samouprava. U ime domaćina, pozdravio ih je gradonačelnik Simo Salapura, koji je potom i učestvovao u žrebanju, izvukavši ime ekipe opštine koja će otvoriti takmičenje u Zrenjaninu - Nove Crnje.  Posebne pozdrave uputio je deci koja učestvuju u takmičenju.
 
 
 

- Vi ste oni zbog kojih sve ovo organizujemo i vi ćete biti pravi predstavnici i ambasadori i vaših gradova i opština, ali i našeg grada i naše države, a da ćemo kroz organizaciju završnog događaja, u našoj "Kristalnoj dvorani", pokazati šta to Srbija ima, lepu i pametnu decu - poručio je gradonačelnik prisutnim, a u kasnijoj izjavi dodao i da je ponosan na tim koji će predstavljati  Zrenjanin na takmičenju i da je posebno počastvovan zbog prisustva predstavnika 23 grada i opštine iz Srbije u našem gradu.
 
-  Oni će provesti vikend u našem gradu, večeras prisustvuju žrebanju, druže se, pripremaju za završni događaj i finalno veče, koje će se održati 23. oktobra. Hvala svim organizatorima, Prvoj televiziji koja je prepoznala Zrenjanin kao dobro mesto za realizaciju ovog programa i verujem da ćemo, kao i do sada, pokazati da smo dobri domaćini i da će svi iz Zrenjanina poneti lepe utiske. Želim, naravno, što bolji rezultat i predstavnicama našeg grada, ali je najbitnije da se i one i svi drugi osećaju lepo na takmičenju. Zrenjanin je uvek bio i grad sporta, takmičarskog duha, grad kulture, predstavljali smo se u tim oblastima na najlepši način i verujem da će tako biti i ovom prilikom - poručio je gradonačelnik Salapura  
 
 
 
 
Program iz "Kristalne dvorane" tokom manifestacije “Srbija u ritmu Evrope” počinje 23. oktobra u 21 sat i trajaće puna tri časa. Direktor programa i voditelj ceremonije žrebanja Igor Karadarević nije štedeo reči hvale za dosadašnju pripremu i organizaciju takmičenja, i u nekoliko navrata istakao da je Zrenjanin u tom smislu najbolji domaćin do sada.
- Svi su zadovoljni večeras, gradonačelnik je bio sve vreme s decom Srbije, i ono što mogu da poručim Zrenjanincima jeste da se vidimo 23. oktobra, uživo iz "Kristalne dvorane", ko želi da dođe, moraće da stigne dosta ranije, barem u 20 časova. Zrenjanin je kao grad domaćin savršen, do sada nismo imali boljeg domaćina u regionu - istakao je Karadarević. 
 
Najveće dečije muzičko takmičenje "Ritam Evrope", koje se emituje na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću ima tradiciju dugu već više od 12 godina i podržano je od strane ambasadora zemalja Evrope, Izraela i Australije. "Ritam Evrope" je takmičenje koje okuplja decu i omladinu uzrasta od 14 do 21 godine koja, pored svog grada ili opštine, predstavljaju i pevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela ili Australije.
 
 
 
 
Pobednik takmičenja određuje se sabiranjem SMS glasova, glasova žirija gradova učesnika i glasova stručnog žirija. Grad pobednik kao nagradu dobija sledeće godine televizijski prenos na nacionalnoj televiziji iz svog grada kao i promociju svog grada na nacionalnoj televiziji, a deca grada pobednika nagradno putovanje u zemlju koju su u televizijskom programu predstavljala.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7209/RITAM_EVROPE_2023_ZREBANJE_0.jpg