Rukometašice Srbije u Zrenjaninu dočekuju Bugarsku, u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - utakmica se igra u sredu, od 18 časova 

Ženska rukometna reprezentacija Srbije biće u Zrenjaninu domaćin ekipi Bugarske, u kvalifikacionoj utakmici za učešće na Evropskom prvenstvu 2024. godine, koje će se održati u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj. U pitanju je prvi meč novog ciklusa kvalifikacija, koji će biti odigran u “Kristalnoj dvorani” u sredu, 11. oktobra, s početkom u 18 časova. 
 
Grad Zrenjanin, nastavljajući dobru saradnju s Rukometnim savezom Srbije, još jednom je istakao kandidaturu za domaćina neke od kvalifikacionih utakmica naše reprezentacije i upravo u našem gradu najbolje srpske rukometašice započinju pohod ka Evropskom šampionatu naredne godine. 
 
 
U okviru boravka u Zrenjaninu, već po tradiciji, predstavnici Rukometnog saveza Srbije i neke od naših igračica posetiće i jednu osnovnu školu na teritoriji grada, s ciljem popularizacije rukometnog sporta, a ovoga puta biće to OŠ "Servo Mihalj". Stoga organizatori upućuju poziv i školama, njihovim učenicima, da dođu u “Kristalnu dvoranu”, navijaju za reprezentaciju Srbije i pomognu našim igračicama da stignu do prve pobede u kvalifikacijama. 
 
Ulaznice za utakmicu Srbija - Bugarska koštaju simboličnih 100,00 dinara, mogu se kupiti na biletarnici “Kristalne dvorane” na dan meča, a sav prihod biće usmeren u akciju “Sportom za bolje sutra”, koju već četiri godine realizuje Crveni krst Zrenjanin, u partnerstvu sa Sportskim savezom grada Zrenjanina, Centrom za socijalni rad grada Zrenjanina, Savezom za školski sport grada Zrenjanina i Javnom ustanovom „Sportski objekti“, a uz veliku podršku Grada Zrenjanina. Sredstva akcije se usmeravaju na poboljšanje uslova za život, obrazovanje i bavljenje sportom dece i omladine u stanju socijalne potrebe i podršku volonterskom servisu Crvenog krsta Zrenjanin.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7203/Sajt_SRB_BUG_0.jpg