U Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije potpisani ugovori o saradnji na realizaciji pomoći povratnicima po osnovu sporazuma o readmisiji

Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević, uručila je danas u Palati "Srbija" u Beogradu 21 ugovor za 19 jedinica lokalne samouprave u cilju pomoći najugroženijim porodicama izbeglica i interno raseljenih lica sa njihovih teritorija. U skladu sa raspisanim Javnim pozivom za jedinice lokalne samouprave, a koji se odnosi na povratnike po osnovu sporazuma o readmisiji, jačanju tolerancije i kupovinu seoskih domaćinstava u okviru humanitarne akcije ''Krov'' 2023, Komesarijat je doneo Odluku o izboru jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji, van AP Kosova i Metohije i za ovu namenu idvojeno je 26.300.000,00 dinara.
 
 
 
Sredstva su, kroz dodelu pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi (mali grant) za popravku, adaptaciju ili opremanje seoske kuće sa okućnicom, u iznosu od 500.000 dinara, pripala i Gradu Zrenjaninu, u čije je ime ugovor potpisao zamenik gradonačelnika Saša Santovac. Ovom prilikom, on je još jednom istakao dugogodišnju dobru komunikaciju sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, i saradnju na čitavom nizu projekata, usmerenih, pre svega, ka obezbeđenju trajnih stambenih rešenja i poboljšanju uslova stanovanja izbeglih i raseljenih lica. Podsećamo, o svemu tome je bilo reči i prilikom nedavne posete komesarke Nataše Stanisavljević Zrenjaninu, kada je s njom razgovarao gradonačelnik Simo Salapura
 
 
 
Obraćajući se danas potpisnicima ugovora, ona se zahvalila svim jedinicama lokalne samouprave koje su prepoznale značaj ovih konkursa, brzo reagovale i prijavile se.
 "To nam je veoma važno, jer samo na taj način možemo da pomognemo našim građanima. Konkretno, ovim se kupuju kuće sa okućnicom, dodeljuje se građevinski materijal i što je najvažnije, trajno rešava stambeno pitanje ljudi. Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije će i dalje nastaviti da pomaže jedinice lokalne samouprave kroz raspisivanje  javnih poziva, jer na taj način nastojimo da pomognemo svim porodicama izbeglica, interno raseljenih lica i povratnika po readmisiji, kako bismo im obezbedili krov nad glavom i što bolje uslove za život'', rekla je komesarka Stanisavljević.
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7259/UGOVORI_KOMESARIJAT_ZA_IZBEGLICE_SANTOVAC_0.jpg