Georgi Tibilovu uručena Nagrada grada Zrenjanina, gradonačelnik ugostio članove ekipe i stručnog štaba rvačke reprezentacije Srbije

Rvačka reprezentacija Srbije deo priprema pred Evropsko prvenstvo, koje će se održati od 12. do 18. februara u Bukureštu, obavlja u Zrenjaninu. Naši najbolji rvači grčko-rimskim stilom već sutra putuju za Zagreb, gde ih očekuje značajan turnir ranking serije, a današnju pauzu u treningu iskoristili su za posetu Gradskoj kući i prijem kod gradonačelnika Sima Salapure.
 
 
 
 
Tom prilikom, gradonačelnik je Georgi Tibilovu, reprezentativcu Srbije i članu Rvačkog kluba “Proleter”, uručio i najznačajnije gradsko priznanje - Nagradu grada Zrenjanina za 2023. godinu, koju je Tibilov zaslužio za sportsku promociju grada Zrenjanina i osvojene bronzane medalje na svetskom i evropskom šampionatu prošle godine. Tibilov nije bio u mogućnosti da prisustvuje tradicionalnoj novogodišnjoj svečanosti, pa je odlučeno da mu se nagrada dodeli sada, a uručena mu je i plaketa Sportskog saveza grada, za izuzetan doprinos i razvoj zrenjaninskog sporta.  
 
 
 
Čestitajući mu na ovim priznanjima, gradonačelnik Salapura poželeo je njemu, ali i drugim našim rvačima, da na predstojećim ovogodišnjim takmičenjima ostvare što bolje rezultate. 
“Reprezentacija Srbije priprema se u Zrenjaninu za predstojeća takmičenja, pre svega za Evropsko prvenstvo, zatim i za dva kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre u Parizu. Zrenjanin je nekako već tradicionalna destinacija za pripreme, rvanje je ovde najtrofejniji sport, uz razvijenu sportsku infrastrukturu, ali stručni kadar koji može da se pohvali rezultatima u kontinuitetu. Georgi Tibilovu smo uručili zasluženu Nagradu grada Zrenjanina i našim reprezentativcima i rukovodstvu Rvačkog kluba “Proleter” poželeli sreću u predstojećoj takmičarskoj sezoni. Verujem da će nas, kao i niz godina unazad, i ove godine obradovati medaljama sa najvećih svetskih takmičenja”, kazao je Salapura.   
 
Današnjem prijemu prisustvovali su, osim Tibilova, još i rvači “Proletera” Mate i Viktor Nemeš, predsednik kluba Marko Stanojčić, trener “Proletera” i državne reprezentacije Vojislav Trajković, prvi trener reprezentacije Srbije Stojan Dobrev i fizioterapeut reprezentacije, Zrenjaninac Vladimir Milošev. Zajedno s gradonačelnikom, goste je pozdravila i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković
 
 
 
Zahvalnost na Nagradi grada Zrenjanina izrazio je, u ime Rvačkog kluba “Proleter” i predsednik Marko Stanojčić, istakavši da mu je čast što je još jedan član kluba zaslužio ovako značajno priznanje. 
“Pre dve godine to je bio Mate Nemeš, ove godine Georgi Tibilov, to su sjajni sportisti, uzori za sve mlade takmičare u našem klubu, koji pokazuju put kojim mladi sportisti treba da idu. U klubu smo sve to ozbiljno shvatili i prošle godine smo bili prvaci države i u kadetskom i juniorskom i seniorskom uzrastu, osvojivši, praktično sve što se moglo. Zahvalio bih se Gradu Zrenjaninu na velikoj podršci, koja nam puno znači i nadam se da  našim rezultatima to poverenje i opravdavamo”, istakao je Stanojčić. 
 
Upravo Mate Nemeš, jedan od naših najboljih rvača, kaže da je uvek kada je baza za pripreme bio Zrenjanin, to donelo i dobre rezultate na velikim takmičenjima. Glavni sportski cilj su mu Olimpijske igre u Parizu, jedino veliko takmičenje s kog mu nedostaje medalja.
“Nastupaću i na Evropskom prvenstvu, gde sam već osvojio zlatnu medalju, bio sam i svetski prvak i treći na svetu na poslednjem prvenstvu, gde mi je bio veći cilj da već tada uzmem olimpijsku normu nego da odbranim titulu. Sada mi je, naravno, cilj olimpijska medalja koja mi nedostaje, a san je da bude - zlatna”, kaže Nemeš.   

  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7337/PRIJEM_RVACKA_REPREZENTACIJA_TIBILOV_0.jpg