Završen 11. Zimski turnir u malom fudbalu, najuspešnija ekipa SMS Transport, finalni dan pred ispunjenom “Kristalnom dvoranom”

Finalnim utakmicama u svim kategorijama, uz dodelu nagrada i specijalne goste, sinoć je završen tradicionalni, 11. Zimski turnir u malom fudbalu. Publika je ispunila “Kristalnu dvoranu”, a uz četiri finalna meča, uživala je u borbama za treće mesto i nastupu već ustaljenih partnera turnira, specijalnih jedinica MUP Republike Srbije - Žandarmerije, koji su izveli pokaznu vežbu i organizovali TT zbor u holu “Kristalne dvorane”, kom je prisustvovao i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura
 
 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina predstavnicima Žandarmerije uručio je i prigodan dres sa simbolima humanitarne akcije “Sportom za bolje sutra”, s obzirom da je sav prihod od simboličnih cena ulaznica za finalni dan usmeren u opremanje osnovne škole u bratskoj opštini Štrpce, na teritoriji Kosova i Metohije. Službenici Žandarmerije i sinoć su oduševili publiku pokaznom vežbom i prikazom dela svojih operativnih sposobnosti.
 
 
 
 
Ovogodišnji pobednik u seniorskoj konkurenciji je ekipa SMS Transport, koja je ubedljivo u finalu savladala ekipu Đuka plast rezultatom 6:1. U borbi za treće mesto Ekometal komerc bio je bolji od ekipe Pčelice Jaša Tomić i slavio rezultatom 6:2.
 
Ekipi SMS Transport otišla su još dva trofeja - za najboljeg igrača proglašen je Aleksandar Petrov i za najboljeg golmana Marko Roksić. Najbolji strelac 11. Zimskog turnira je igrač ekipe Ekometal komerc Aleksandar Tomin. Pobedničkom timu pripala je novčana nagrada u iznosu od 300.000 dinara, drugoplasiranom 150.000 dinara, a trećeplasiranom timu 50.000 dinara. 
 
 
 
 
Finalnom meču u seniorskoj konkurenciji prethodile su završne utakmice pionira i juniora. Među pionirima slavila je ekipa Sporto, pobedom u finalu 2:0 protiv ekipe Gradnulice. Treće mesto pripalo je ekipi Jahura PVC, koja je, nakon izvođenja penala,  savladala ekipu Julci rezultatom 5:4.
 
U konkurenciji starijih juniora, rođenih 2006/07 godine, naslov prvaka pripao je ekipi Kulturni centar koja je savladala ekipu Đuka plast rezultatom 4:0. Treće mesto pripalo je ekipi Martinov koja je bila bolja od ekipe Tehnički pregled Zlatić rezultatom 3:2.
 
 
 
 
Kod mlađih juniora, rođenih 2008/09. godine, prvo mesto osvojila je ekipa KTV Zrenjanin, koja je bila bolja od ekipe Restoran Zlatni klas rezultatom 1:0. Treće mesto pripalo je ekipi Caffe Dios, koja je bila bolja od ekipe Majka promet rezultatom 2:0.
 
Specijalni gost turnira bio je Milovan Ristić, trenutno nacionalni fitnes instruktor za sudije u Srbiji. Ristić je bio član našeg najuspešnijeg sudijskog tima u istoriji, sudio je Svetsko prvenstvo u fudbalu 2014. i 2018. godine, Evropsko prvenstvo u fudbalu 2016. godine, Finale Kupa konfederacija 2017. godine i učesnik je mnogobrojnih derbi utakmica između Partizana i Crvene Zvezde.
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7341/Zimski_2024_0.jpg