Zrenjaninska filharmonija i ovu godinu započela tradicionalnim Novogodišnjim koncertom - još jedan u nizu nastupa za pamćenje

Tradicionalni Novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije održan je sinoć u Kulturnom centru Zrenjanina. Filharmoničari su ovogodišnju koncertnu sezonu započeli nastupom sa solistima, proslavljenim Željkom Lučićem - baritonom i Vesnom Đurković – sopranom, pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića. Sabirajući utiske, bio je to još jedan u nizu koncerata za pamćenje i izuzetan muzički i kulturni događaj na početku godine u Zrenjaninu. 
 
 
 
 
Željko Lučić, bariton, zvezda je svetskih operskih scena, koji je pevačku karijeru počeo kao član proslavljenog hora “Josif Marinković”, pod upravom maestra Slobodana Bursaća. Kako sam ističe, posebna mu je čast da nastupa upravo pred “svojom”, zrenjaninskom publikom, koju je i sinoć oduševio, izvodeći ariju iz opere Đuzepea Verdija “Rigoleto” i potom i u duetu s Vesnom Đurković, takođe rođenom Zrenjaninkom, s kojom je otpevao dve numere.  
 
Direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar rekao je da im je ovo deveti novogodišnji koncert, kao i da su drugi put nastupali sa Željkom Lučićem. Najavio je i ove godine bogatu koncertnu sezonu, koja će obuhvatiti šest do sedam koncerata, s velikim imenima iz sveta klasične muzike. 
 
 
 
 
Zrenjaninska filharmonija publici se sinoć predstavila prigodnim novogodišnjim repertoarom, koji su činila dela Verdija, Johana i Jozefa Štrausa. Uz delove Verdijevih opera Travijata, Rigoleto i Sila sudbine, nisu izostale ni čuvene polke i valceri, a za sam kraj, poput čuvenog Novogodišnjeg koncerta u Beču, punom salom Kulturnog centra prolamali su se zvuci neprevaziđenog valcera “Na lepom plavom Dunavu” i “Radeckog marša”, u kom je sa zadovoljstvom učestvovala i publika. 
 
Zrenjaninska filharmonija i ovog puta posebnu zahvalnost upućuje Gradu Zrenjaninu, kao pokrovitelju, koji podržava Novogodišnji koncert od prvog njegovog izdanja, 2015. godine. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7340/NOVOGODISNJI_KONCERT_FILHARMONIJA_2024_0.jpg