Zrenjanin na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu: od priznanja “Najbolje iz Vojvodine” do novih ponuda i sadržaja Turističke organizacije grada

Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada učestvuju na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je zvanično otvoren juče i trajaće do nedelje, 25. februara. Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura prisustvovao je danas promociji turističke ponude Vojvodine i brenda “Najbolje iz Vojvodine” gde je, u okviru štanda Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Zrenjanin prisutan kroz manifestaciju “Dani piva”, jednog od nosilaca tog prestižnog priznanja. 
 
 
 
 
Gradonačelnik se tom prilikom obratio brojnim posetiocima, i najavio 39. izdanje "Dana piva", najstarije manifestacije te vrste u našoj zemlji, ali i izgradnju kraft-pivare u organizaciji grada.
- Slogan "Zrenjanin, grad za medalju" na Sajmu turizma nosimo ne samo zbog naših sportista i osvojene 24 olimpijske medalje, već i što želimo da budemo šampioni i u privredi, u turizmu, u saradnji sa pokrajinskim sekretarijatom, Ministarstvom omladine i turizma i da zajedno stvaramo još bolju turističku ponudu, kada je u pitanju Zrenjanin, a samim tim i Vojvodina i Srbija. Čast je i zadovoljstvo danas biti među odabranima i nosiocima priznanja "Najbolje iz Vojvodine" - poručio je on.
 
Poziv posetiocima Sajma turizma da budu gosti i na ovogodišnjim "Danima piva", početkom avgusta, uputio je, uz poznatu zdravicu, zrenjaninski glumac Prvoslav Zakovski.
 
 
 
 
Otvaranju štanda Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam prisustvovali su i pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević, državni sekretar Ministarstva turizma i omladine Uroš Kandić, direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine Đorđe Raković, generalni direktor Novosadskog sajma Nikola Lovrić i kao posebna gošća, s obzirom da je ove godine zemlja partner sekretarijata Indija, ambasadorka te zemlje u Srbiji, Njena ekselencija Šubdaršini Tripati.
 
Gradonačelnik je, zajedno s gostima, posetio i štand Turističke organizacije grada Zrenjanina i tom prilikom s domaćinima predstavio nove ponude i sadržaje kojima naš grad dočekuje sve više posetilaca.  
- Ovo je novina u predstavljanju u odnosu na prethodne sajmove turizma, izuzetno efektno i realistično. Oduševljen sam ovim predstavljanjem i šta se sve može videti u našem gradu. Lepo opisano, na način koji je prihvatljiv svima, najviše mladim ljudima koji treba da još bolje upoznaju svoj grad, ali i stranim turistima. Ono na čemu radimo i što razvijamo u narednom periodu jeste, pre svega, razvoj kapaciteta namenjenih manifestacionom i kongresnom turizmu. Mnogo je manifestacija i u našim selima, svedoci smo odlične posećenosti "Festivalu čvaraka" u Mužlji i "Beloblatskoj kobasici", koje ćemo i u narednom periodu razvijati, a naravno, ono po čemu smo prepoznati kod Pokrajinskog sekretarijata jeste priznanje "Najbolje iz Vojvodine" za manifestaciju "Dani piva" - rekao je gradonačelnik.
 
 
 
 
Direktorka Turističke organizacije Zrenjanin Sanja Petrović istakla je da se Zrenjanin ove godine na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavlja na „revolucionaran način“, u vidu virtuelne ture koja je izrađena specijalno za ovu priliku.
- Uz pomoć virtuelnih naočara najnovije generacije svi posetioci će moći da na vrlo realističan način dožive čari Zrenjanina i samim tim, nadamo se da će poželeti da dođu u naš grad. Ovo je najnaprednija tehnologija na osnovu koje želimo da povećamo promet turista u našem gradu u tekućoj godini, ali i u narednim godinama. Beležimo rast broja poseta, Zrenjanin je destinacija koja ima veliki potencijal i samo prošle godine smo imali preko 80.000 noćenja, to je rast od preko 15 odsto u odnosu na 2022. godinu – kazala je Petrović.
 
 
 
Na taj način, dodala je, pored toga što se promoviše grad na najbolji mogući način i time što imamo najbolje manifestacije, Turistička organizacija namerava da privuče veći broj turista.
- Ova virtuelna tura koja je danas dostupna na multimedijalnom ekranu ovde na sajmu i putem virtuelnih naočara, već od sledeće nedelje će biti prikazana i na našem sajtu visitzrenjanin.com, a takođe i na sajtu Grada Zrenjanina, te pozivamo sve zainteresovane da je pogledaju, a one koji nisu bili kod nas da ih podstakne da posete Zrenjanin i upoznaju sve njegove čari, a mi ih imamo zaista puno – objasnila je Sanja Petrović.
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7372/SAJAM_TURIZMA_BGD_2024_0.jpg