Rotari klub Zrenjanin donirao zrenjaninskim bolnicama aparate i opremu u vrednosti od skoro 200 hiljada dolara - važna podrška zdravstvenim ustanovama

Zrenjaninski Rotari klub, kroz global grant rotari klubova i donacije, obezbedio je skoro 200 hiljada dolara finansijskih sredstava za humanitarnu pomoć - nabavku aparata i medicinske opreme za dve zrenjaninske bolnice - Opštu bolnicu “Đorđe Joanović” i Plućnu bolnicu “Dr Vasa Savić”. Tim povodom, danas je u Gradskoj kući promovisana donacija i upričen prijem za predstavnike Rotari kluba i zdravstvenih ustanova koje su dobile pomoć. 
 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura zahvalio se zrenjaninskom Rotari klubu na vrednoj donaciji, ali i na svim njihovim dosadašnjim aktivnostima u kojima se prepoznaju društvena odgovornost i briga za lokalnu zajednicu. Pozvao ih je i da daju doprinos programima koje grad priprema u okviru projekta Nacionalne prestonice kulture naredne godine. 
 
Predsednik Rotari kluba Zrenjanin Jovan Momirski pomenuo je neke od akcija realizovanih u prethodnom periodu.
“Započeli smo akciju uređenja spomen-bisti u Aleji velikana u Karađorđevom parku, obezbedili smo donaciju za Sigurnu kuću i korisnike, donirali smo m-bot robotiće i dronove osnovnim školama i organizovali takmičenje u njihovom korišćenju, a u saradnji sa JKP “Čistoća i zelenilo” započeli smo formiranje novog parka u Ulici Uroša Predića u Zrenjaninu. Aktuelna donacija bolnicama vredna je 192 hiljade dolara. Rotari klub će se truditi i u narednom periodu da pomaže lokalnoj zajednici”, rekao je Momirski. 
 
 
 
Učesnici u projektu humanitarne pomoći bolnicama su rotari klubovi iz Zrenjanina i Kolorada (SAD), Rotari fondacija i Projekat C.U.R.E., uz saradnike “Medicinski instrumenti i tehnologije” Novi Sad i ISCO International Zrenjanin. Bolnicama su uručena 4 električna bolesnička kreveta, 24 kreveta za intenzivnu negu, 2+2 klinička monitora za intenzivnu negu, inkubator, dvoja kolica - nosila i drugi manji medicinski instrumenti i pribor. 
 
Direktorka Plućne bolnice “Dr Vasa Savić” dr Ivana Cvetićanin Zogović izrazila je zahvalnost na donaciji, u ime obe zdravstvene ustanove, i istakla da su svaka sredstva za nabavku opreme dobrodošla. Pomenula je i radove u toj bolnici, na obnovi zgrade.
“Pri kraju smo radova u okviru prve faze, čiji je predviđeni rok za završetak 31. maj, ali mislim da će biti okončani i ranije. Trenutno se izvode radovi na sanaciji krova, molerski radovi, zamena krovnih prozora, izolaterski radovi”, kazala je dr Cvetićanin Zogović.      
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7412/PRIJEM_ROTARY_DONACIJA_0.jpg