Gradonačelnik sa saradnicima uručio prvih pedeset auto sedišta za bebe rođene početkom ove godine u zrenjaninskom porodilištu

Gradonačelnik Simo Salapura uručio je danas prvih pedeset auto sedišta za bebe rođene početkom ove godine u zrenjaninskom porodilištu.
Podsetimo, podelu auto sedišta za bebe Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina ove godine organizuju jedanaesti put.
 
 

Gradonačelnik je sedišta uručio zajedno sa zamenikom Sašom Santovcem, načelnikom Saobraćajne policije u našem gradu Markom Škorićem, članom Gradskog veća Draganom Gudževim i Sanjom Marić, članicom Saveta za bezbednost saobraćaja.
- Najpre da vam se zahvalim na dolasku, vi ste prva grupa roditelja kojima uručujemo auto sedišta za bebe od ukupno tri stotine koje smo planirali da dodelimo ove godine. Ideja jeste da promovišemo bezbednost pre svega najmlađih i to je jedan od prioriteta i poslova koje vrše Odeljenje saobraćajne policije ali i Saveta za bezbednost grada – rekao je on.
 
 
 
Ukazavši na važnost korišćenja sigurnosnog pojasa i bezbednog prevoza dece, gradonačelnik je izneo podatke koje je mu je predočio načelnik Škorić.
- Ti podaci ipak nisu za hvalu, ali moramo da ih istaknemo. U 2023 godini bilo je čak 4.114 prekršaja kada je u pitanju nekorišćenje sigurnosnog pojasa, takođe tokom 2023. godine otkriven je 171 prekršaj nepropisnog prevoza dece, dok je ove godine za prva tri meseca otkriveno čak 78 prekršaja nepropisnog prevoza dece – naglasio je.
 
 
 
 
Pored dodele sedišta, kao jedne od mera pronatalitetne politike, gradonačelnik Salapura je istakao i da je od 1. januara povećan iznos novca koji Grad daje za prvorođeno, drugorođeno i svako naredno rođeno dete.
- Prošle godine uveli smo i darovanje zlatnikom prve bebe rođene u novoj godini, kao i beba rođenih 17. novembra za praznik Dan grada. To su samo neke od mnogobrojnih mera pronatalitetne politike koje Grad sprovodi . Zahvalio bih još jednom svim roditeljima koji su danas ovde, Odeljenju saobraćajne policije, Savetu za bezbednost saobraćaja i timu koji je realizovao ovu akciju – rekao je još gradonačelnik Salapura i uputio apel svim roditeljima da svoju decu prevoze na siguran način. 
 
Više fotografija sa događaja na  fejsbuk stranici Grada Zrenjanina
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7429/PODELA_AUTO_SEDISTA_APRIL_2024_0.jpg