Još tri gradske ulice s novom asfaltnom podlogom - gradonačelnik obišao radove u MZ “Šumica” i MZ “Zeleno polje” i razgovarao s građanima

Putari su u ovom trenutku aktivni u tri zrenjaninske ulice, a radove na asflatiranju je danas obišao i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. U pitanju su ulice Strelišna i Nedeljka Barnića, na teritoriji Mesne zajednice “Šumica”, kao i Opovačka, u Mesnoj zajednici “Zeleno polje”. Deo Strelišne, između Lozničke i 6. maja, bio je u veoma lošem stanju, dok su radovi u Opovačkoj startovali “od nule”, jer je u toj krajnjoj ulici u zrenjaninskom “Zelenom polju” do sada postojala samo zemljana podloga. Ovde su putari tokom radova nailazili na probleme, zbog plitko postavljanih podzemnih instalacija, tako da su morala intervenisati i druga komunalna preduzeća. Dužina novog kolovoza iznosi 530 metara.
 
Strelišna ulica rehabilituje se celom dužinom, što obuhvata i njen deo sve do izletišta “Motel”, ukupno skoro jedan kilometar, tako da je veza s tim izletištem sada kvalitetnija, i za građane mesnih zajednica “Šumica” i “Gradnulice”, i za druge sugrađane koji će se kretati ka popularnom izletištu.   
 
 
 
 
Gradonačelnik je, nakon obilaska radova, istakao da trogodišnji ugovor o javno-privatnom partnerstvu za izgradnju i održavanje putne infrastrukture na teritoriji Zrenjanina  nastavlja da se realizuje u punom obimu i da će putna infrastruktura biti značajno poboljšana u preko 40 ulica u gradu i u svakom naseljenom mestu. 
“Nastavljamo s kapitalnim investicijama, kada je u pitanju sprovođenje ovog ugovora, s ciljem da svaka mesna zajednica na teritoriji Grada Zrenjanina dobije bar jednu novu ili potpuno rehabilitovanu ulicu. Danas su mašine na lokacijama dve mesne zajednice u gradu, u tri ulice, u Strelišnoj se radovi izvode sve do našeg izletišta “Motel”, za koje želimo da bude u punoj funkciji pred prvomajske praznike, a Ulica Nedeljka Barnića na red da se rehabilituje je došla na osnovu zahteva koje smo imali od meštana mesne zajednice. Ta ulica decenijama nije održavana i sada ima potpuno novo lice”, kazao je gradonačelnik. 
 
 
 
 
On je ovom prilikom razgovarao i s građanima koji su ga dočekali u Opovačkoj ulici, koja je počela da se formira još sedamdesetih godina prošlog veka i do danas nije imala čvrstu kolovoznu podlogu. 
“Ovo je velika investicija za mesnu zajednicu “Zeleno polje, Opovačka ulica, u kojoj se radi završni sloj asfalta i koja je sada potpuno uređena, sa ivičnjacima, celom dužinom, zadovoljni su meštani kojih ovde ima više od 250 i mislim da je ovo pravo lice, onako kako želimo da izgleda svaka mesna zajednica, kako želimo da izgleda grad Zrenjanin”, poručio je gradonačelnik Salapura.     
 
 
 
 
Njegovo mišljenje potvrđuju i stanovnici ove ulice, Dragomir Mikić i Ninoslava Popov, kojima nov put mnogo znači. Mikić ističe da je ovim rešen gorući problem, posebno izražen tokom zimskog perioda, dok Popova kaže da ima troje male dece, koja nisu mogla normalno da se kreću ulicom ili da voze bicikl, a u školu su odlazila blatnjava.
“Srećna sam što je to konačno rešeno i ova investicija mi zaista mnogo znači”, istakla je. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7446/ASFALTIRANJE_STRELISNA_0.jpg