Međunarodni dan sporta obeležava se danas: gradonačelnik poziva sugrađane da koriste prvu trim-stazu sa tartan podlogom u Zrenjaninu 

Datum kojim se obeležava početak prvih Olimpijskih igara moderne ere u Atini (Grčka) 1896. godine, 6. april, proglašen je za Međunarodni dan sporta za razvoj i mir i kao takav ustanovljen od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 2013. godine, uz podršku Međunarodnog olimpijskog komiteta koja je usledila 6. aprila 2014. godine.
 
Gradonačelnik Simo Salapura ukazao je na značaj bavljenja sportom i fizičkom kulturom i osvrnuo se na poslednji realizovan projekat u Zrenjaninu, prvu trim-stazu sa tartan podlogom, čija je izgradnja upravo završena u Karađorđevom parku.
 
Savremena trim-staza duga je 750 metara, tartan podloga je postavljena na površini od 1500 kvadratnih metara, a gradnju je finansiralo Ministarstvo turizma i omladine Srbije, uz sufinansiranje Grada Zrenjanina.  
 
 

“Za ljubitelje sporta, atletike i rekreacije ubuduće svaki dan u Zrenjaninu može biti praznik trčanja. Posle trim-staze koju smo izgradili u parku u naselju Putnikovo, danas, na 6. april, Međunarodni dan sporta, poklanjamo našim sportistima i rekreativcima savremenu stazu u Karađorđevom parku, prvu sa tartan podlogom, i ja pozivam sugrađane da je koriste što češće. Stvorili smo vrhunske uslove za sport na malom prostoru. Park sa trim stazom, dve hale sportova, stadion i sve je u krugu od pola kilometra. Ovo je samo dokaz da naša titula "Evropskog grada sporta” nije bila oročena na jednu godinu, već nam je dala podstrek da poboljšamo sportsku infrastrukturu i odnos prema sportu", rekao je gradonačelnik povodom Međunarodnog dana sporta.
 
Kao segment u okviru programa Zrenjanin - Nacionalna prestonica kulture Srbije predviđa se i nova postavka Sobe sporta u Narodnom muzeju, u novom i redizajniranom ambijentu, što je projekat koji bi trebalo da bude realizovan tokom 2025. godine.  
 
 
 
Gradonačelnik je, na Međunarodni dan sporta, pozvao sve ljubitelje sporta, posebno rukometa, da sutra pomognu našoj ženskoj reprezentaciji da u Zrenjaninu izbori plasman na naredni evropski šampionat.
"Pokažimo sportskoj javnosti Srbije da smo dobri domaćini, ali i da umemo na najbolji način da bodrimo nacionalni tim, kada nastupa u Zrenjaninu. Naše rukometašice i rukovodstvo reprezentacije imaju samo reči hvale za gostoprimstvo i uslove za boravak i treniranje u našem gradu, a na nama je sutra da im pomognemo da savladaju reprezentaciju Turske i zabeleže vredan sportski rezultat. Vidimo se na utakmici", poručio je gradonačelnik Salapura.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7420/TRIM_STAZA__KARADJORDJEV_PARK_0.jpg