Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Đorđe Milićević, zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom razgovarao sa gradonačelnikom Salapurom

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Đorđe Milićević, zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom, posetio je danas Zrenjanin kako bi sa gradonačelnikom Simom Salapurom i njegovim saradnicima razgovarao o mogućnostima da naš grad i ove godine bude domaćin Letnjeg kampa za mlade iz dijaspore.

 

 

Po završetku sastanka ministar Milićević uputio je zahvalnost gradonačelniku na današnjem, kako je rekao, kvalitetnom i sadržajnom razgovoru, ali i na dosadašnjoj podršci.
- Razgovarali smo o projektu koji smo zajedno realizovali tokom prethodne godine. To je za nas bio pionirski poduhvat i velika zahvalnost Zrenjaninu, gradonačelniku i njegovom timu – rekao je ministar Milićević napominjući da ga raduje to što svaki put kada dođe u naš grad vidi novo, lepo lice Zrenjanina.

 

 

- To govori o radu gradonačelnika i njegovog tima i kada je reč o investicijama i kada je reč o infrastrukturi, to ujedno govori i o njihovoj sposobnosti, a sve to mogu reći sa sigurnošću jer smo danas govorili o preciznim podacima i parametrima. Kada jedno gradsko rukovodstvo dobije podršku od 1,1 milijarde od Vlade Republike Srbije onda to govori u prilog tome da su ovde ljudi koji su dobri menadžeri koji znaju da rade svoj posao. Drago mi je i što Zrenjanin ide  putem prosperiteta, napretka i razvoja u svakom smislu – ocenio je ministar Milićević.

 


Govoreći o dobroj prošlogodišnjoj saradnji i projektu Letnji kamp za mlade iz dijaspore, a koji je realizovan i u našem gradu, Milićević je rekao da o tome najbolje svedoče utisci dece koja su boravila u Zrenjaninu.
- Pre tri nedelje bio sam u prilici da razgovaram sa nekima od onih koji su boravili u Zrenjaninu na prošlogodišnjem kampu, a ono što su me pitali, bilo je: Hoće li ponovo biti kampa. To sasvim dovoljno govori koliko smo zajedno uspeli, a ubeđen sam da će od ove godine letnji kampovi postati tradicija i da svake naredne godine okupljamo sve veći broj naših mališana, sunarodnika koji žive van Srbije – rekao je Milićević podsetivši da su u Srbiji prošlog leta održana 22 kampa u 20 lokalnih samouprava i 5.000 mališana.

 

 

Kako je naveo, cilj Ministarstva jeste da kroz kvalitetan program i sadržaj, kakav je bio u Zrenjaninu, oni nikada ne zaborave naš jezik, da uče o kulturi i istoriji Zrenjanina i da kroz to uče i o kulturi i istoriji Srbije i na taj način budu naši ambasadori i da grade mostove prijateljstva sa svojim vršnjacima iz Srbije.
- Shodno rezultatima ostvarenim prošle godine zamolio sam gradonačelnika da Grad Zrenjanin ponovo aplicira za projekat letnjih kampova, a verujem da ćemo već tokom leta imati veliki broj mališana iz velikog broja država ovde u Zrenjaninu – rekao je još ministar Đorđe Milićević. 

 

 

Gradonačelnik Salapura je rekao da je današnji susret svakako bila prilika da se sumira sve ono što je urađeno prošle godine u našem gradu u sklopu „Sportskog kampa Zrenjanin“, a na lepu inicijativu ministra Milićevića.
 
- Tema prošlogodišnjeg kampa u Zrenjaninu bila je sport i ove godine će to biti sport, obzirom da smo Evropski grad sporta 2021. godine, da je ovo olimpijska godina, a da Zrenjanin ima 24 olimpijske medalje. Mi ćemo naravno aplicirati na poziv Ministarstva i verujem da ćemo biti dobri organizatori i domaćini za decu i mlade iz regiona, a naravno i iz dijaspore. Prošle godine imali smo više od sto učesnika iz zemalja iz okruženja i dijaspore sa različitim programima sa akcentom na sport kao što sam rekao i mislim da su utisci koji su deca prenela nama i koje smo čuli sa strane veoma pozitivni. Radujemo se i budućoj saradnji sa Ministarstvom želim i ovim putem da se zahvalim ministru i njegovim saradnicima na dobroj saradnji i prilici da se Zrenjanin pokaže kao dobar domaćin i u ovom ciklusu organizovanja kampova za decu – rekao je gradonačelnik Simo Salapura.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7418/Poseta_ministra_Milicevica_04-04-2024_0.jpg