Rukometni spektakl u nedelju u Zrenjaninu - reprezentativke Srbije protiv Turske u direktnoj borbi za odlazak na Evropsko prvenstvo

Ženska rukometna reprezentacija Srbije odigraće u nedelju, 7. aprila protiv selekcije Turske odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje se decembra ove godine održava u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj. Utakmica je zakazana za 18 časova u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu.
 
 
Utakmicu su danas najavili selektor Uroš Bregar, rukometašice Jovana Jovović i Katarina Bojičić, kao i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković. Naše reprezentativke, selektora i generalnog sekretara Rukometnog saveza Srbije Aleksandra Brkovića nešto ranije je, u Gradskoj kući, ugostio i gradonačelnik Simo Salapura. Shodno dosadašnjoj lepoj praksi, rukometašice su meč promovisale i posetom jednom klubu u kom treniraju devojčice, ovoga puta su se u Ečkoj družile sa članicama rukometnog kluba “Jedinstvo” i pozvale ih na utakmicu u nedelju.  
 
 
 
Stanje na tabeli naše kvalifikacione grupe uoči poslednjeg, šestog kola je takvo da je selekciji Srbije neophodno osvajanje bar jednog boda, kako bi zauzela drugo mesto koje direktno vodi na Evropski šampionat. Turkinje takođe imaju šansu da pobedom izbore plasman, te je jasno da ljubitelje rukometa i sporta u nedelju očekuje pravi spektakl u “Kristalnoj dvorani”. Prvo mesto u grupi već je obezbedila reprezentacija Crne Gore. 
 
 
 
Selektor Bregar je na konferenciji za novinare i ovoga puta izrazio zadovoljstvo zbog boravka u Zrenjaninu, gde imaju odlične uslove za rad i pripreme za utakmicu.
“Vratili smo se s pobedom iz Bugarske, ta utakmica nije bila teška za nas, ali nas u nedelju čeka ozbiljan protivnik, Turska i moramo se pripremiti da taj meč dobijemo i plasiramo se na Evropsko prvenstvo. Sve igračice su zdrave, možemo nesmetano da radimo i nadamo se pozitivnom rezultatu”, kazao je Bregar.
 
 
 
Pivot naše reprezentacije, Katarina Bojičić, zahvalila se gradu Zrenjaninu na uslovima koji su devojkama doprineli da se osećaju kao kod kuće. Zadovoljna je igrom u Bugarskoj, i očekuje meč protiv Turske. 
“Nema mnogo šta da se kaže za tu utakmicu, kao što je najbitnija nama, tako je i njima, očekujem veliku borbu, žar, želju, srce. Nismo dugo trenirale, ali smo dale sve od sebe da se pripremimo što bolje i očekujemo pobedu. Pozivam navijače da dođu i pomognu nam da odigramo ovaj meč što bolje”, rekla je ona.
 
 
 
Jovana Jovović, bek našeg tima, takođe se zahvalila gradu na gostoprimstvu i dobrim uslovima.
“Na nama je da na terenu pokažemo u kakvoj smo trenutno formi. Što se tiče utakmice s Bugarskom, uspele smo i da odmorimo pojedine igračice, a opet da pružimo maksimum i odigramo ozbiljno. Sve smo utakmicu završile zdrave, što je i selektoru bilo najbitnije. Protiv Turske nam neće biti ni malo lako, ali opet sve zavisi od nas, kako ćemo ući u utakmicu i kakvu ćemo imati realizaciju. Za nas bi bio veliki korak i obaveza da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i takođe želim da pozovem navijače da dođu u što većem broju”, poručila je Jovović.      
 
Generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković istakla je da joj je čast i zadovoljstvo da bude domaćin ženskoj rukometnoj reprezentaciji Srbije.
“Mi se trudimo da se, pre svega, u našem gradu osećate lepo, da imate sve uslove kako bi mogle da ispunite vaše i naše želje i upravo iz Zrenjanina odete na velika tamičenja. Pozivam sve sugrađane da vas podrže u nedelju, cene ulaznica za utakmicu su sto dinara, i ovoga puta u okviru humanitarne akcije “Sportom za bolje sutra”, i da budemo igrač više na terenu”, rekla je generalna sekretarka Sportskog saveza.   
 
 
 
Trebovanje ulaznica se vrši slanjem zahteva na adresu ulaznice@rss.org.rs, a preuzimanje ulaznica vrši se na dan utakmice na blagajni Kristalne dvorane, od 11 časova do početka utakmice. Za sva pitanja u vezi sa ulaznicama može se obratiti Rukometnom savezu Srbije, na broj 0640788489, Nataša Dabić.
 
Akreditovanje medija za poslednju utakmicu kvalifikacija za EHF EURO moguće je do 10 časova na dan utakmice, uz slanje sledećih podataka na mejl adresu PR službe RSS: press@rss.org.rs 
- Ime i prezime predstavnika medija
- Naziv redakcije
- Tip akreditacije: Foto/Pres
 
Za sva dodatna pitanja u vezi sa utakmicom i medija zahteve može se obratiti direktno PR službi putem gore navedenog mejla.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7419/PRIJEM_I_PRESS_RUKOMET_SRB_TUR_2024_0.jpg