U toku su radovi na sanaciji kanalizacione mreže u Ulici Marka Oreškovića - zamena cevi i revitalizacija šahtova

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin 1. aprila započelo je radove na sanaciji dela kanalizacione mreže otpadnih voda u Ulici Marka Oreškovića, zbog čega je deo pomenute ulice zatvoren za saobraćaj, dok je pešacima omogućeno kretanje pešačkom stazom. Radove je danas obišao i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, kako bi se neposredno uverio u njihov obim, tehničku problematiku i dinamiku. Na terenu su bili i predstavnici MZ “Dositej Obradović”, kao i odbornici u Skupštini grada iz te mesne zajednice.
 
 
 
 
Za saobraćaj je trenutno zatvoren deo od raskrsnice Ulice Marka Oreškovića sa Pančevačkom ulicom do ulaska na parking prostor “Gomeks Totala”, a mesto izvođenja radova je ograđeno i obeleženo odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom. Konkretno, na ovoj lokaciji se vrše kompleksni radovi na većim dubinama, na sanaciji havarije na fekalnoj kanalizacionoj mreži koji obuhvataju zamenu 20 metara cevi i revitalizaciju postojećih šahtova.
 
Zamenik gradonačelnika je ukazao na značaj ovih radova, jer se njima rešava više problema u ovom delu grada. U pitanju je investicija vredna 9,7 miliona dinara.
“Škola “2. oktobar”, naselje “Ruža Šulman”, pa i “4. jul”, povezani su na ovu crpnu stanicu, te je bilo neophodno preduzeti radove koji se izvode na dubini od 7,5 metara, jer je havarija koja je nastala u prethodnom periodu sprečavala protok mase prema crpnoj stanici i samim tim izazivala probleme. U ovom delu grada imamo i niz gradilišta stambenih objekata, jedan od najvećih gradi se upravo u neposrednoj blizini, koji će takođe biti priključeni na ovu kanalizaciju. Ovi radovi omogućiće da kanalizacija nesmetano funkcioniše i da imamo uređeniji grad”, kazao je zamenik gradonačelnika i dodao da se radovi privode kraju i da se sutra očekuje spajanje novog dela mreže na postojeću.
 
 
 
 
Nakon završetka radova ulica će biti puštena u saobraćaj, a nakon što se izvrši provera rada novopostavljenih cevi i nakon slaganja tla putna površina će biti vraćena u prvobitno stanje.
 
Siniša Gajin, PR menadžer JKP “Vodovod i kanalizacija”, kaže da radovi u Ulici Marka Oreškovića trenutno čine samo jedan deo aktivnosti u tom preduzeću. 
“Dok se u Elemiru, Lazarevu i Kleku gradi kanalizaciona mreža, u gradu Zrenjaninu akcenat je na revitalizaciji, odnosno osavremenjavanju postojećih crpnih stanica, njihove elektro i mašinske opreme i sanaciji havarija na mreži. Ovde je specifično da se radovi izvode na velikoj dubini, iskopavanja se vrše dva metra ispod nivoa Begeja. Sanacijom ove havarije sprečiće se povremeno izlivanje otpadnih voda u naselju "Ruža Šulman", ali i omogućiti nesmetano prikupljanje i odvođenje otpadnih voda sa područja koji pokriva crpna stanica koja se nalazi u neposrednoj blizini mesta kvara”, objasnio je Gajin i dodao da je Grad Zrenjanin obezbedio oko 70 miliona dinara za nabavku novog specijalizovanog WOMA vozila za odgušenja na kanalizacionoj mreži.
“Zahvaljujući tome mi danas imamo tri vozila za te namene i to je prvi put u istoriji da “Vodovod i kanalizacija” raspolaže sa tim brojem vozila. To će nam omogućiti još brže i efikasnije održavanje fekalne kanalizacione mreže u gradu, čija je dužina 300 kilometara, u naseljenim mestima je do sada izgrađeno oko 100 kilometara, ali i održavanje atmosferske kanalizacije”, rekao je Gajin.  
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7425/OBILAZAK_RADOVA_VODOVOD_MARKA_ORESKOVICA_0.jpg