Gradonačelnik ličnost godine u oblasti politike u akciji lista “Zrenjanin”: priznanje obavezuje da budemo još uspešniji u oblastima kojim se bavimo

Tradicionalna akcija lista “Zrenjanin” za izbor ličnosti godine završena je proglašenjem najuspešnijih, na svečanosti održanoj danas u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović”. Na adresu lista “Zrenjanin” proteklih je meseci pristiglo 5.170 glasačkih kupona, na kojima su čitaoci birali ličnosti godine u osam oblasti - politika, privreda, poljoprivreda, mediji, kultura, prosveta, medicina i humanitarni rad. Proglašeni su takođe i sportisti godine, u nekoliko kategorija, a svima se, na početku skupa, obratio direktor NIP Zrenjanin i glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin“ Dalibor Bubnjević.
 
 
 
U oblasti politike, ubedljivo najviše glasova čitalaca lista (2025) dobio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. Zahvalivši se svima koji su mu ukazali poverenje i ove godine, istakao je da “ovo priznanje ne smatra titulom ili diplomom, već svojevrsnim sudom javnosti, koja svakodnevno ocenjuje ne samo naš rad, već sve ono što činimo, i kao komšije i kao sugrađani, da unapredimo bilo koju oblast života i rada u našem gradu”.
- Pozivam i sve druge najuspešnije ličnosti, i sportiste godine, da nastave u narednom periodu da unapređuju sebe, oblasti kojim se bave, sportisti da osvajaju što više medalja, a mi ćemo se, kao grad, potruditi da unapredimo uslove kada su u pitanju sve ove oblasti, jer samo tako možemo da učinimo da Zrenjanin bude još bolje mesto za život - kazao je gradonačelnik, koji se, na kraju svečanosti, i zahvalio u ime svih dobitnika priznanja “Ličnost godine”. 
 
 
 
Drugo mesto u oblasti politike zauzela je Bojana Begović, odbornica LSV u Skupštini grada Zrenjanina, dok je treći Slavko Šućurović, odbornik PUPS-a. U oblasti privrede, vlasnik preduzeća “Darmatik” Milan Matić dobio je najveću podršku, drugi je Slobodan Milin (“Ekogradnja”), a treći Nikolin Surdućan (“Dženeral solušn”).
 
Poljoprivrednik Radovan Bokić (zadruga “Agro-Klek”) najuspešniji je u toj oblasti, drugo mesto zauzeo je Čedomir Spasojević (ZZ “Veljko Lukić - Kurjak” Lukićevo) i treće farmeri iz Tomaševca Nenad i Branislav Bogdanov
 
Među medijskim poslenicima, čitaoci su za ličnost godine izabrali Tanju Krunić, novinarku dopisništva RTV u Zrenjaninu, za njom je Maja Pandurov, vlasnica “IP Media 023”, dok je treći novinar Tivadar Borbelj.   
 
Proslavljeni bariton Željko Lučić, muzičar Nikola Vranjković i istoričarka umetnosti Ivana Arađan ličnosti su godine u oblasti kulture, dok su među prosvetnim radnicima najviše glasova dobili Snežana Ćurčić, nastavnica u OŠ “Jovan Cvijić”, Dragan Lambić, naučnik i profesor na Pedagoškom fakultetu u Somboru i Aleksandar Rakita, profesor u Zrenjaninskoj gimnaziji. 
 
U kategoriji medicine čitaoci su izabrali pedijatra dr Tomislava Stevanovića, onkološkinju dr Ivanu Ujfeljan Ristić i ortopeda dr Milana Kukića. Konačno, u oblasti humanitarnog rada, priznanja su zaslužili višestruki davalac krvi Tibor Liptak, Jelena Đorđević Perc (organizacija NURDOR) i Udruženje “Zelene šape”. 
 
 
 
Među sportistima, u konkurenciji seniora pobednik je karatista KK “Zrenjanin” Đorđe Tešanović, drugi je košarkaš “Proletera” Marko Rajanović, dok je trećeplasirani mačevalac “Omladinca” Ivan Bundalo
 
Tijana Cukić, košarkašica “Proletera 023”, prva je među seniorkama. Drugo mesto osvojila je Nevena Filipović, karatistkinja “Mladosti” iz Novog Miloševa, treća je plivačica “Proletera” Lena Stoiljkovski
 
Za najuspešnijeg mladog sportistu čitaoci su proglasili tenisera “Galeba” Vanju Nikolića, drugi je Ivan Lagumdžija, karatista “Zrenjanina”, a treći Nikola Galin, golman FK “Naftagas” Elemir. U ženskoj konkurenciji, laureati su džudistkinja “Proletera” Milica Radaković, karatistkinja “Zrenjanina” Mila Salapura i odbojkašica ŽOK “Klek” Nina Vujović
 
Među muškim ekipama, najviše glasova pripalo je Karate klubu “Proleter”, drugi su džudisti “Proletera”, treći Šahovski klub “Naftagas” Elemir. Seniorke ŽKK “Proleter 023”, Karate kluba “Zrenjanin” i Džudo kluba “Proleter” najuspešniji su ženski timovi.
 
Vladimir Ilić, trener karatista “Zrenjanina”, najuspešniji je trener, na drugom mestu je Nataša Dabić, trener rukometašica “Lehela” i na trećem Slađana Krsmanović, koja vodi ženski stonoteniski klub “Tornado” iz Mihajlova. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7490/LICNOST_GODINE_LIST_ZRENJANIN_2024_0.jpg