Grad Zrenjanin, JKP „Čistoća i zelenilo“ i Udruženje za brigu o životinjama Banata "Beta" u narednom periodu sprovešće niz zajedničkih akcija

Gradonačelnik Simo Salapura razgovarao je danas sa tehničkim direktorom JKP „Čistoća i zelenilo“ Vladimirom Vujinom i Dunjom Milošević predstavnicom Udruženja za brigu o životinjama Banata "BETA", Zrenjanin, a razgovaralo se o projektu čiju je realizaciju to udruženje započelo ovih dana u našem gradu.

 

 

Naime, reč je o projektu sterilizacije i kastracije vlasničkih pasa koji će se tokom narednih dvanaest meseci sprovoditi zahvaljujući finansijskoj podršci organizacije Dogs Trust Wordwilde.

Kako je navela Milošević u sklopu projekta građanima je omogućeno da prijave svoje pse za vakcinaciju, čipovanje i sterilizaciju, po umanjenim cenama ili potpuno besplatno, a što će doprineti i smanjenju broja napuštenih pasa na ulicama.

 

 

Izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je već tokom prvih 24 sata od početka realizacije projekta za sterilizaciju i kastraciju zakazano pedeset pasa. Detaljnije informacije dostupne su na zvaničnoj FB stranici udruženja.

 

 

Tokom tog razgovora dogovoreno je i da će Grad Zrenjanin, JKP „Čistoća i zelenilo“ i Udruženje „Beta“ u narednom periodu sprovesti niz zajedničkih akcija o čemu će javnost biti obaveštena, a koje će se pre svega odnositi na najbolji i najpotpuniji način kontrole uličnih pasa  - CNR program, kao i  edukaciju stanovništva i drugo.

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7543/SASTANAK_BETA_00.jpg