Gradsko udruženje penzionera "Zrenjanin" treću godinu, uz podršku Grada Zrenjanina, domaćin Olimpijade sporta penzionera Vojvodine

Treća po redu Olimpijada sporta penzionera Vojvodine održava se danas u sportskoj hali „Zvonimir Zvonko Vujin“, domaćin manifestacije je i ove godine Gradsko udruženje penzionera "Zrenjanin" .

 

 

Pozdravljajući prisutne gradonačelnik Simo Salapura je izrazio zadovoljstvo što je ovogodišnje takmičenje okupilo najveći broj učesnika iz čak 44 od ukupno 45 gradova i opština u Vojvodini.
- Još jedna lepa slika koju danas šaljemo iz Zrenjanina. Istakao bih ovom prilikom dobru saradnju koju imamo sa Savezom penzionera i sa lokalnim udruženjem penzionera u svim oblastima, posebno kada su u pitanju sportsko - rekreativne aktivnosti. I sama reč olimpijada nekako nas motiviše da zajednički možemo da učinimo i da prevaziđemo sve ono što smo radili u nekim prethodnim periodima, kada kažem olimpijada Zrenjanin možda i jeste olimpijski grad i u tom smislu, ne samo zbog 25 olimpijskih medalja, već i zbog toga što smo organizatori i specijalnih olimpijada, olimpijada za udruženje osoba sa smetnjama u razvoju, olimpijadu trećeg doba, kao i olimpijade kada je u pitanju teritorija Vojvodine, školske olimpijade, svakako i ove manifestacije koja zaokružuje čitav opus događaja, promocije, a iznad svega druženje i upoznavanje – rekao je gradonačelnik.

 

 

Andreja Savić predsednik Saveza penzionera Srbije rekao je da se današnja manifestacija održava u sklopu republičke manifestacije - Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba Srbije i da je to već tradicionalna manifestacija koja traje punih 17 godina.
- Posebno bih sa zadovoljstvom istakao saradnju lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima koji su pokazali izvanredno razumevanje i evo već tri godine uzastopno Zrenjanin je grad domaćin, a danas je i centar okupljanja penzionera sa teritorije Vojvodine – kazao je on.

 

 

Predsednik Gradskog udruženja penzionera Zrenjanin Slavko Šućurević izjavio je da je reč o veoma važnom događaju i da će se učesnici i ove godine takmičiti u nekoliko sportskih kategorija, a da je u sklopu Olimpijade sporta, zdravlja i kulture već održana likovna kolonija u Mužlji na kojoj je učestvovalo trideset slikara amatera iz Vojvodine. Danas će, kako je rekao, biti saopštena i imena najuspešnijih na literarnom konkursu iz oblasti proze, poezije i aforizama.  

 

 

Gradonačelnik Salapura je tokom dana, u Gradskoj kući, upriličio i prijem za predstavnike udruženja penzionera, učesnike i organizatore Sportske olimpijade penzionera Vojvodine.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7581/OLIMPIJADA_PENZIONERA_2024_000.jpg