KUD „Šandor Petefi“ - Aktivnost i rešavanje problema

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton i član Gradskog veća Vaš Tibor danas su posetili KUD "Šandor Petefi" u Mužlji. Oni su sa predstavnicima „Petefija“ razgovarali o aktuelnim problemima ovog kluba, ali i problemima u njegovom radu, posebno nakon nedavnih kvarova u sistemu grejanja koji onemogućavaju upotrebu velike sale u kojoj se odvija većina programa.

 

 

Aleksandar Marton ukazao je na značaj kulturnih klubova koji su važan oblik okupljanja i očuvanja nacionalne manjine.
- "Petefi" iz Mužlje je samo jedno od najuspešnijih kulturno-umetničkih društava na teritoriji grada Zrenjanina, što dokazuje da je moguće očuvati tradicionalne nacionalne vrednosti i da je to u ovoj zemlji sasvim normalno. Mi u lokalnoj samoupravi stalno govorimo da želimo dobre susedske odnose i da u Zrenjaninu nikada nije bilo važno koje ime imate, u koju crkvu idete ili ne idete, to je jednostavno način života u ovom regionu i ovom gradu. Došli smo da razgovaramo o problemima i mogućnostima njihovog rešenja - istakao je predsednik skupštine Zrenjanina.

 

 

Član Gradskog veća Vaš, Tibor, koji se lično angažovao na radu "Petefija", takođe je naglasio važnost ovih klubova, ali ih mora finansijski podržati lokalna samouprava obavestivši da će grad Zrenjanin nakon nekoliko godina objaviti poziv za finansiranje programskih aktivnosti kulturno-umetničkih društava zaključivši da je to dobar način podrške.

 

 

Predsednik KUD „Šandor Petefi“ Erika Olah Vencel, je rekla da je ovaj prekid grejanja uticao na sve pripremljene aktivnosti tako da su morali da se odlažu objašnjavajući da je ovaj kvar posledica finansijske nesposobnosti da redovno održavaju sistem grejanja.