Karan: Protokol o obilaznici potpisan

- Uspeli smo da potpišemo Protokol za obilaznicu, što znači da je zagarantovano finansiranje realizacije druge faze projekta obilaznice - najavio je pomoćnik gradonačelnika Darko Karan.
- Protokol je u ime grada Zrenjanina potpisao gradonačelnik, mr. Ivan Bošnjak, a u ime kompanije "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak. Vrednost projekta je 775 miliona dinara, od čega će Grad uložiti 75 miliona dinara u projektnu dokumentaciju i eksproprijaciju zemljišta. Dobra stvar je što je konačno obezbeđeno finansiranje, a Vlada Srbije će, preko Javnog preduzeća Putevi Srbije, finansirati ovaj projekat, dok će početak realizacije projekta zavisiti od nas. Kao što je ranije planirano i dogovoreno, tri građevinske lokacije biće otvorene na početku građevinske sezone, počev od 15. aprila sledeće godine. Jedno gradilište biće deo Mihajlovačkog puta do Prvomajske ulice, drugo izgradnja mosta, a treće nadvožnjak - objasnio je Karan navodeći da je potpisivanjem Protokola zapravo rešen dugotrajni finansijski problem.

 

- Mnoge lokalne samouprave želele su sličan ugovor, ali mi smo uspeli, posle sto dana na vlasti. A to je rezultat timskog rada i uspeh koalicije, tako da verujem da će svi građani biti zadovoljni jer će se rešiti jedan od ključnih infrastrukturnih problema, što će rezultirati preusmeravanje teških vozila van naših gradskih ulica - rekao je on.

 

Takođe je Karan dodao da će mnoge zrenjaninske građevinske firme imati koristi od ovog projekta s obzirom na to da će biti angažovani domaći izvođači.