Каран: Протокол о обилазници потписан

- Успели смо да потпишемо Протокол за обилазницу, што значи да је загарантовано финансирање реализације друге фазе пројекта обилазнице - најавио је помоћник градоначелника Дарко Каран.
- Протокол је у име града Зрењанина потписао градоначелник, мр. Иван Бошњак, а у име компаније "Путеви Србије" Зоран Дробњак. Вредност пројекта је 775 милиона динара, од чега ће Град уложити 75 милиона динара у пројектну документацију и експропријацију земљишта. Добра ствар је што је коначно обезбеђено финансирање, а Влада Србије ће, преко Јавног предузећа Путеви Србије, финансирати овај пројекат, док ће почетак реализације пројекта зависити од нас. Као што је раније планирано и договорено, три грађевинске локације биће отворене на почетку грађевинске сезоне, почев од 15. априла следеће године. Једно градилиште биће део Михајловачког пута до Првомајске улице, друго изградња моста, а треће надвожњак - објаснио је Каран наводећи да је потписивањем Протокола заправо решен дуготрајни финансијски проблем.

 

- Многе локалне самоуправе желеле су сличан уговор, али ми смо успели, после сто дана на власти. А то је резултат тимског рада и успех коалиције, тако да верујем да ће сви грађани бити задовољни јер ће се решити један од кључних инфраструктурних проблема, што ће резултирати преусмеравање тешких возила ван наших градских улица - рекао је он.

 

Такође је Каран додао да ће многе зрењанинске грађевинске фирме имати користи од овог пројекта с обзиром на то да ће бити ангажовани домаћи извођачи.