Купалиште "Пескара"

На пет километара од центра Зрењанина, настала услед дугогодишње експлоатације песка, лоцирана су три језера названа "Пескара". Због природно чисте воде и атрактивне локације, дуги низ година грађани их користе за купање и рекреацију, а 2007. године почело је планско уређење простора око највећег језера и привођење намени као градског купалишта. 
 
 
 
Садашњем изгледу купалишта претходили су обимни радови на чишћењу дна језера, уређењу обале, насипању песка, изградњи комуналне инфраструктуре, постављању мобилијара и других садржаја који су у функцији боравка неколико хиљада купача колико се дневно окупља на плажи током летњих месеци. Купалиштем управља Јавно предузеће "Градска стамбена агенција" Зрењанин и током сезоне овде је присутна спасилачка служба, а посетиоци могу потражити освежење и у неком од угоститељских објеката. У плановима је и даље уређење и проширење простора. Улаз на купалиште је бесплатан. 
 
 
 
Проведете ли дан на купалишту, на вечерњем завршетку дана може вас обрадовати прелеп залазак сунца, чији се румени зраци огледају у мирној језерској води...
 
 
 
Друго по величини језеро претворено је у шарански ревир "Чепел", на ком је купање забрањено, а риболов омогућен уз дозволу. "Чепел" је претворен у рај за риболовце, на њему се одржавају и бројна такмичења ширег значаја.
 
 
 
До "Пескаре" се лако стиже градским улицама које воде ка приградском насељу Мужља, а на језерима се завршавају улице Мостарска, 9. маја и Тот Иштвана. Из центра града до "Пескаре" се може стићи улицама кроз насеља "Берберско", "Багљаш" или "Шећерана", потом улицом Радноти Миклоша до неке од претходно наведених улица. Сви прилази купалишту су асфалтирани, са довољно простора за паркирање моторних возила.