Привреда

Значајни кораци су учињени у циљу најважнијег стратешког циља Града Зрењанина  - стални и одрживи развој, потпомогнут директним страним и домаћим улагањима. Стварање "Слободне зоне Зрењанин" и индустријских зона у оквиру програма привлачења инвестиција "Zrenjanin Open" дало је изванредне резултате. Инвеститори долазе у Зрењанин и до сада је потписано више од 40 уговора о инвестирању, чија вредност се мери стотинама милиона евра, а ефекти запошљавања хиљадама нових радних места. Једна индустријска зона је потпуно попуњена.

Препоруке и повољне оцене доводе нове инвеститоре, тако да се на излазима из града инфраструктурно опремају и проширују нове индустријске зоне. Једна од њих, радног назива "Југоисток", на излазу из Зрењанина према Београду, опремљена је финансијским средствима Европске уније у износу од 4 милиона ЕУР. Према величини коју заузима и могућностима њеног ширења (чак и преко 1000 хектара), ово је тренутно индустријска зона с највећим потенцијалима у Републици Србији. У овој зони смештени су и погони кинеске компаније за производњу пнеуматика "Линглонг Тајр", највеће појединачне инвестиције у Зрењанину икада и највеће привредне гринфилд инвестиције у Србији, вредне скоро милијарду долара. 
 
Желимо да нагласимо да инвеститоре сматрамо нашим пријатељима и партнерима у процесу даљег успешног развоја Зрењанина. У духу правих домаћина трудимо се да нашим постојећим инвеститорима учинимо пријатан боравак, а потенцијалне позивамо да инвестирају у Зрењанин, јер је отворен за нове људе, идеје, послове и улагања.
 
Добродошли у Зрењанин!

 

Слике

  • /uploads/attachment/strana/4/privredaGrad_Zrenjanin_159.jpg