Prijem gradonačelnika za dobitnika nagrade "Spartak" Milana Kovačevića

 Karate sudija Milan Kovačević iz Zrenjanina dobitnik je ovogodišnje nagrade „Jovan Mikić Spartak“ koja se dodeljuje najboljim sportistima / sportistkinjama, sportskim radnicima i takmičarima iz AP Vojvodine. Nagrada „Spartak“ osnovana je 1967. godine i najpoznatija je sportska nagrada pokrajine. Dobitnika je primio gradonačelnik, mr Ivan Bošnjak i član Gradskog veća Zlatana Ankića. Milan Kovačević, prvi sudija iz Srbije koji je u oktobru 2010. godine postavljen za svetskog sudiju u katama i borbama na 20. Svetskom seniorskom prvenstvu u Beogradu.

 

   

 

Kovačević je rekao da se 39 godina bavio karate sportom kao takmičar, trener i sudija, te da je postavljen za sudiju nakon sedam godina međunarodnim sudijom

 

Čestitajući mu gradonačelnik je rekao da svetska priznanja i nagrade našeg sugrađanina može podržati i grad, posebno ako rezultati i kvalitet govore sami za sebe, a ne korupcija, politika itd. - rekao je gradonačelnik.

 

 

Članica Gradskog veća zadužena za sport, omladinsku i regionalnu saradnju i evropske integracije Zlatana Ankić, bivša dobitnica ove nagrade za karate, istakla je i kvalitete Milana Kovačevića kao čoveka.
- Milan je obrazovan i dobar sportski radnik i veoma je skroman čovek i u karateu je postigao više nego bilo koji drugi sudija iz Srbije. Ova nagrada je priznanje za njegov rad i uspeh i ovo priznanje možete dobiti samo jednom u životu - rekla je Zlatana Ankić.

 

 

Do sada su ovom nagradom nagrađena 882 sportista i sportistkinja. Nagradu je u ime Pokrajinskog sekretarijata za mlade i sport uručila pokrajinska sekretarka Marinika Čobanu.