Stanovi za socijalno stanovanje

Gradonačelnik Čedomir Janjić i direktor JP „Gradska stambena agencija“ Laslo Fuks uručilikupili su ključeve korisnicima stanova za socijalno stanovanje koji se nalazi u ulici Franje Kluza u Zrenjaninu.

 

  

 

Prema Fuks-u, stanarima je dodeljeno pet stanova, a za ostale objekte biće otvoren novi konkurs tokom januara.

On je dodao da je cena ove investicije bila oko 35 miliona dinara, od čega je 25 miliona obezbedila Republika, za finansiranje građevinskih radova, a ostalih 10 miliona obezbedila je lokalna samouprava kroz zemljište i infrastrukturu.

 

 

Građevinski radovi na stambenim jedinicama počeli su prošle godine, a tokom ove godine njihova je gradnja završena, dok je konkurs za stanove počeo u avgustu.

 

- Pravila konkursa su jasna i puno ljudi je zainteresovano. Danas mi je jako drago jer su naša dva invalida dobila ključeve - rekao je Janjić.

 

 

Od ukupnog broja od deset stanova, dva su namenjena invalidnim osobama, a ostali osobama sa nižim prosečnim primanjima.

 

Stanovi se daju u zakup na tri godine sa mogućnošću obnavljanja ugovora bez prava otkupa.

 

Stanari će biti u obavezi da plaćaju mesečnu najamninu dok cena najma ne može biti veća od 30% njihovog prihoda. Cena zakupa biće između 4.912 i 7.010 dinara.

 Kako je naglasio gradonačelnik, Grad planira da proširi projekat i ima dovoljno zemljišta. Zakup će se dodeliti posebnom fondu i podržati sredstvima iz gradskog budžeta.