Станови за социјално становање

Градоначелник Чедомир Јањић и директор ЈП „Градска стамбена агенција“ Ласло Фукс уручиликупили су кључеве корисницима станова за социјално становање који се налази у улици Фрање Клуза у Зрењанину.

 

  

 

Према Фукс-у, станарима је додељено пет станова, а за остале објекте биће отворен нови конкурс током јануара.

Он је додао да је цена ове инвестиције била око 35 милиона динара, од чега је 25 милиона обезбедила Република, за финансирање грађевинских радова, а осталих 10 милиона обезбедила је локална самоуправа кроз земљиште и инфраструктуру.

 

 

Грађевински радови на стамбеним јединицама почели су прошле године, а током ове године њихова је градња завршена, док је конкурс за станове почео у августу.

 

- Правила конкурса су јасна и пуно људи је заинтересовано. Данас ми је јако драго јер су наша два инвалида добила кључеве - рекао је Јањић.

 

 

Од укупног броја од десет станова, два су намењена инвалидним особама, а остали особама са нижим просечним примањима.

 

Станови се дају у закуп на три године са могућношћу обнављања уговора без права откупа.

 

Станари ће бити у обавези да плаћају месечну најамнину док цена најма не може бити већа од 30% њиховог прихода. Цена закупа биће између 4.912 и 7.010 динара.

 Како је нагласио градоначелник, Град планира да прошири пројекат и има довољно земљишта. Закуп ће се доделити посебном фонду и подржати средствима из градског буџета.