Proglašena vanredna situacija na teritoriji Grada Zrenjanina

Gradski štab za vanredne situacije proglasio je danas vanrednu situaciju na teritoriji Grada Zrenjanina.
 
Vanredna situacija se proglašava zbog nastanka elementarne nepogode širenjem epidemije zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 i sprovođenja neophodnih mera zaštite i spasavanja.
 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura rekao je da je ovakva odluka doneta s ciljem sprečavanja negativnih uticaja koje epidemija ima na zdravlje stanovništva i na zdravstveni sistem. Ovakva mera, istakao je, treba da doprinese da se stanje u našem gradu stabilizuje.  
- Stalnu borbu vodimo s kapacitetima, koji se vrlo brzo popunjavaju i sve više se povećava broj zaraženih osoba, a među njima i značajan broj medicinskih radnika, sada već preko sto. To dovodi čitav naš sistem borbe protiv KOVID-a u problem. Od sutra se u Opštoj bolnici uvodi 80 novih kreveta, koji će malo smanjiti taj pritisak, ali ponavljam, zdravstveni radnici trpe veliki udar i pritisak i zdravstvo neće moći da to izdrži, ukoliko se nastavi ovakav trend. Mere zaštite su poznate i ponovo apelujem na sugrađane na konstantnu primenu osnovnih mera zaštite - nošenje maske, održavanje distance, higijena, izbegavanje nepotrebnih kontakata, apelujem na ličnu odgovornost, na sve nas, posebno na mlade koji stalno cirkulišu, da ovo shvate kao krajnje ozbiljnu situaciju, kako bi smanjili u narednom periodu tu krivu rasta, sa sada već 1258 aktivnih slučajeva zaraze - rekao je gradonačelnik nakon sednice.     
 
 
 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5816/Krizni_stab_25_11_2020_0.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5816/Grad_0.jpg