Проглашена ванредна ситуација на територији Града Зрењанина

Градски штаб за ванредне ситуације прогласио је данас ванредну ситуацију на територији Града Зрењанина.
 
Ванредна ситуација се проглашава због настанка елементарне непогоде ширењем епидемије заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 и спровођења неопходних мера заштите и спасавања.
 
 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура рекао је да је оваква одлука донета с циљем спречавања негативних утицаја којe епидемија има на здравље становништва и на здравствени систем. Оваква мера, истакао је, треба да допринесе да се стање у нашем граду стабилизује.  
- Сталну борбу водимо с капацитетима, који се врло брзо попуњавају и све више се повећава број заражених особа, а међу њима и значајан број медицинских радника, сада већ преко сто. То доводи читав наш систем борбе против КОВИД-а у проблем. Од сутра се у Општој болници уводи 80 нових кревета, који ће мало смањити тај притисак, али понављам, здравствени радници трпе велики удар и притисак и здравство неће моћи да то издржи, уколико се настави овакав тренд. Мере заштите су познате и поново апелујем на суграђане на константну примену основних мера заштите - ношење маске, одржавање дистанце, хигијена, избегавање непотребних контаката, апелујем на личну одговорност, на све нас, посебно на младе који стално циркулишу, да ово схвате као крајње озбиљну ситуацију, како би смањили у наредном периоду ту криву раста, са сада већ 1258 активних случајева заразе - рекао је градоначелник након седнице.     
 
 
 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5816/Krizni_stab_25_11_2020_0.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5816/Grad_0.jpg