Episkop banatski Nikanor u poseti gradonačelniku Zrenjanina, razgovor o aktuelnoj situaciji i planovima za naredni period

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sa saradnicima, predsednikom Skupštine grada Čedomirom Janjićem i zamenikom predsednika Skupštine Oliverom Mitrovićem, ugostio je Njegovo Preosveštenstvo Episkopa banatskog Nikanora, koji danas boravi u našem gradu. 
 
Episkop Nikanor izrazio je želju da upozna novog gradonačelnika Zrenjanina i s njim razgovara o aktuelnom trenutku, i situaciji kao i o planovima za nastupajući period. Uputio je čestitke vernicima i građanima Zrenjanina, povodom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika. 
 
 
 
Gradonačelnik je podsetio da su, u prethodnom periodu, Grad Zrenjanin i Eparhija banatska, na čelu s Episkopom Nikanorom, zajednički mnogo toga učinili na izgradnji novih i obnovi postojećih pravoslavnih hramova, kao i na širenju i jačanju duha pravoslavlja na teritoriji našeg grada. 
 
Upravo u znak zahvalnosti za humanitarni rad, lično angažovanje na obnovi nacionalne sabornosti, duhovnosti i pomoć pri obnovi i izgradnji novih hramova na teritoriji grada Zrenjanina Episkopu Nikanoru je 2019. godine uručeno značajno priznanje, Nagrada grada Zrenjanina.  
 
 
 
U svetlu današnjeg susreta, objavljeno je i Rešenje o raspodeli sredstava za finansiranje  programa i projekata crkava i verskih zajednica za 2020. godinu, na osnovu kog je Grad Zrenjanin svim konfesijama namenio ukupno sedam miliona dinara. Realizovaće se 20 različitih projekata koji se tiču izgradnje, dogradnje, sanacije ili rekonstrukcije više hramova, parohijskih domova ili pomoćnih objekata na teritoriji Grada Zrenjanina. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5843/Vladika_Nikanor_2020_0.jpg