Nova pobeda rukometaša Srbije u Zrenjaninu - ubedljivo savladana Grčka

Nakon prošlonedeljnog trijumfa nad jednom od najboljih svetskih reprezentacija, Francuskom, rukometaši Srbije sinoć su u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu zabeležili novu pobedu u kvalifikacijama za Evropski šampionat 2022. godine i ubedljivo savladali selekciju Grčke 31:21 (15:12). Evropski grad sporta dočekao je na pravi način obe selekcije, a još jednom se pokazao kao uspešan domaćin našoj reprezentaciji i selektoru Toniju Đeroni, koji je iz prve tri utakmice na klupi Srbije “uknjižio” 5 bodova.   
 
 
 
 

Utakmica je počela odavanjem pošte Ivanu Guti Grubačkom (1942-2021), istaknutom sportskom radniku i simbolu zrenjaninskog rukometa, jednom od osnivača i dugogodišnjem treneru rukometnog kluba “Proleter”. 

Meč protiv Grčke odigran je u okviru prvog kola kvalifikacija, kao zaostala utakmica, a pobedom u “Kristalnoj dvorani” “orlovi” su na najbolji mogući način zaključili  januarsku akciju posle koje su ubedljivo na čelu grupe sa pet osvojenih bodova i velikim šansama da tu i ostanu na kraju kvalifikacionog ciklusa.
U zrenjaninskoj sportskoj hali nije bilo neizvesnosti. Naš tim je od samog starta nametnuo svoj ritam i lomio otpor borbenih Grka. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Bogdan Radivojević sa osam golova, a odličan doprinos dali su svi rukometaši koji su u prethodnih 17 dana vredno radili kako bi došli nadomak novog kontinentalnog takmičenja.
 
 
 

I ova utakmica odigrana je, nažalost, bez prisustva publike. Na tribinama je, uz malobrojna zvanična lica i predstavnike organizatora, u ulozi domaćina bio i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zadovoljan i ovoga puta i dobrom organizacijom meča i ubedljivom pobedom reprezentacije Srbije. Utakmici su prisustvovali i čelnici Rukometnog saveza Srbije, sa predsednicom Upravnog odbora saveza Milenom Delić. 
 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5864/Rukomet_Srbija_Grcka_Zrenjanin_0.jpg