Počela vakcinacija građana Zrenjanina dobrovoljno prijavljenih preko portala eUprava - spreman dovoljan broj timova i punktova

- Zdravstveni sistem grada Zrenjanina spreman je da odgovori na svaku količinu vakcina koje stignu u naš grad, i da u potpunosti ispoštuje dinamiku masovnog vakcinisanja, na osnovu pristiglih spiskova građana od strane eUprave. U okviru Doma zdravlja Zrenjanin pripremljen je dovoljan broj punktova i timova za masovnu vakcinaciju, a u slučaju potrebe, kao rezervno mesto za vakcinaciju van Doma zdravlja, otvorićemo punkt u “Kristalnoj dvorani” - istakao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, povodom početka vakcinacije građana Zrenjanina dobrovoljno prijavljenih preko portala eUprava. 
 
 
 
Vakcinacija građana Zrenjanina dobrovoljno prijavljenih preko portala eUprava počela je prethodnog vikenda i vakcinu je primilo prvih 20 građana starijih od 75 godina. Prvu vakcinu primila je 92-godišnja sugrađanka Emerent Kovač. Pacijenti se prvo pregledaju, kako bi se ustanovilo da li je moguće da prime vakcinu. Ukoliko postoje neke poznate kontraindikacije, vakcinacija se odlaže za neki naredni put. 
 
Prethodno je, u okviru imunizacije prioritetnih grupa, vakcinisano 128 lekara i zdravstvenih radnika u Zrenjaninu, kao i 65 štićenika i 14 zaposlenih u Gerontološkom centru Zrenjanin.
 
Ukupno je za teritoriju koju pokriva Dom zdravlja Zrenjanin u ponedeljak, 18. januara, dopremljeno 1740 doza “Sinofarm” vakcine, a juče je stigao i spisak sa portala eUprava građana koji će dolaziti na vakcinaciju. Sa pristiglom dozom, ukupan broj vakcina koje su do sada isporučene gradu Zrenjaninu iznosi blizu 2000.
 
 
 
Početak masovne vakcinacije organizovan je na punktu Doma zdravlja u staroj specijalističkoj poliklinici i na tu lokaciju se prijavljeni građani upućuju putem SMS poruka na broj telefona dostavljen u prijavi. U Domu zdravlja reagovaće se na osnovu dobijenih spiskova i broja vakcina, u pripravnosti je šest timova za vakcinaciju, a u pripremi još osam punktova u okviru zdravstvenog sistema grada. 
 
Osim direktnog prijavljivanja elektronskim putem na portalu eUprava, naši sugrađani mogu pozivati i kol-centar Grada Zrenjanina i dati saglasnost da to učine službe Grada Zrenjanina. Na ovakav način do danas je interesovanje za vakcinaciju protiv KOVID-19 iskazalo oko 500 Zrenjaninaca. 
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5871/Vakcijanacija_Zrenjanin_20012021_0.jpg