Gradonačelnik uputio čestitke sugrađankama povodom Dana žena - poseta uspešnoj preduzetnici i ruže za pripadnice lepšeg pola na vakcinalnom punktu

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posetio je danas Gorjanu Ponjević Balani, vlasnicu radionice za preradu drveta i izradu nameštaja “Vud planet”.
 
Gorjana se stolarskim poslom bavi više od dvadeset godina, a veliku podršku, kako je navela, ima od svog supruga Antonija.  
 
 
 
Pored izrade i restauracije nameštaja i predmeta od drveta, Gorjana sarađuje i sa osam osnovnih škola u gradu gde svoje znanje predstavlja na časovima tehničkog i likovnog vaspitanja, radi i sa srednjoškolcima na časovima preduzetništva, a postoji i saradnja sa Tehničkim fakultetom čiji su studenti “zaduženi” za inovacije. 
 
Kaže da bi bila najsretnija kada bi mogla da prenese svoje znanje, ali da zainteresovanih za taj zanat nema. A da je zanat zlata vredan, jeste. 
 
Gradonačelnik je rekao da je poseta organizovana na Međunarodni dan žena, jer Gorjana može da predstavlja uzor mnogima, ne samo ženama, i zbog posla kojim se bavi i zbog brojnih inicijativa i akcija humanosti koje je do sada realizovala.
- Želimo da joj ovom posetom i odamo zahvalnost za njen humanitarni rad i što je odlučila da, sa suprugom Italijanom, upravo u našem gradu razvija posao, da ovde živi i stvara budućnost sebi i svojoj porodici - kazao je gradonačelnik Salapura. 
 
 
 
On je rekao da je današnja poseta bila i prilika za razgovor i o tome na koji način grad može da podrži ovakve preduzetnice, koje se, kako je naveo, bave zaista specifičnim poslom, da im se na neki način ukaže dodatna pažnja i možda utiče i na druge naše sugrađanke da krenu sličnim putem. 
- U ekonomiji Grada Zrenjanina koja se razvija u dobrom smeru, uz brojne postojeće i planirane investicije, svakako da mora biti mesta i za ovakve aktivnosti i zanimanja. U ime Grada Zrenjanina i u svoje lično ime, čestitam Međunarodni dan žena gospođi Gorjani i svim našim sugrađankama, uz želje, pre svega, za dobro zdravlje i dobre poslovne rezultate, ličnu i porodičnu sreću - rekao je gradonačelnik. 
 
 
 
 
Povodom današnjeg praznika gradonačelnik je posetio i medicinske radnice i volonterke Crvenog krsta u zrenjaninskoj hali “Medison”, gde se na nekoliko punktova vrši masovna vakcinacija protiv koronavirusa. Svakoj od njih poklonio je ružu u znak zahvalnosti, a cvet su dobile i sve naše sugrađanke koje su se u tom momentu zatekle u hali. 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5913/8_mart_gradonacelnik_0.jpg